Ostali sportovi

Vrhunska odbojka na pijesku proteklog vikenda u Đakovu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2019.
Vrhunska odbojka na pijesku proteklog vikenda u Đakovu

Sara Radanović osvojila je i drugi po redu turnir Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku u Đakovu, uz partnericu Valentinu Vrbanc, dok su se Damjan Pusonjić i Vukašin Rajković okrunili zlatnom medaljom u muškoj konkurenciji.

Srebrne u Đakovu ostale su Nataša Savović i Nika Škarić, a kod muških Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika. U ženskoj konkurenciji brončanu medalju osvojile su Erika Drviš i Mirna Bečić, a reprezentativci Hrvatske Petar Đirlić i Ivan Zeljković također su se okitili broncom.

Nakon tri dana vrhunske odbojke na pijesku i preko 50 susreta, finalni dan drugog po redu turnira Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku 2019 završio je pobjedama Sare Radanović i Valentine Vrbanc, te Damjana Pusonjića i Vukašina Rajkovića, koji su bez poraza prohujali do zlatne medalje.

U jutarnjim polufinalnim susretima, u muškoj kategoriji, Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika porazili su par Bogdanović / Ščerbakov nakon tri seta. U drugom susretu srpski par Pusonjić / Rajković bio je bolji od hrvatskih reprezentativaca Petra Đirlića i Ivana Zeljkovića rezultatom 2:0.

Kod žena, Nataša Savović i Nika Škarić lakoćom su svladale par Drviš / Bečić, dok su istim rezultatom 2:0, Sara Radanović i Valentina Vrbanc nadjačale mlade odbojkašice, Luciju Krivić i Ivu Poljičak.

U finalnim susretima, višestruke prvakinje Hrvatske, Sara i Valentina uvjerljivo su svladale par Savović / Škarić rezultatom 2-0, dok je muški par Pusonjić / Rajković nadjačao srebrne s Pašmana, Skorina i Zeleniku, rezultatom 2:0.

Medalje, pehare i nagrade sponzora najboljim parovima uručili su zamjenik župana, gospodin Petar Lagator, te zamjenik gradonačelnika grada Đakova, gospodin Robert Francem.

Nakon Pašmana i Đakova, prvenstvo Hrvatske nastavlja se u Ičićima (8. – 11. kolovoza), Đurđevcu (23. – 25. kolovoza) te u zagrebačkom Vrapču (6. – 8. rujna)...

AUTOR: Hrvatski odbojkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!