Košarka

Karakaš nakon ostanka u A diviziji: "To nam je bilo najvažnije zbog generacije 2002."

Branimir Korać • utorak, 06.08.2019.
Karakaš nakon ostanka u A diviziji: "To nam je bilo najvažnije zbog generacije 2002."
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina u zadnje dvije utakmice izvukla se i osvajanjem 13. mjesta na Europskom prvenstvu ostala u A diviziji...

Hodala je Hrvatska po ponoru, bila na rubu ispadanja u B diviziju, ali uspjela je na kraju kao posljednja ostati u A diviziji. Izbornik Mile Karakaš na kraju je bio zadovoljan svjestan da su nedostajali Roko Prkačin, Roko Gizdavčić, Ivan Perasović, Boris Tišma, a Lovro Gnjidić nastupao je ozlijeđen.

"Sretan sam što smo uspjeli izboriti ostanak u A diviziji unatoč svim problemima i izostancima s kojima smo se suočavali i prije i tijekom Prvenstva. U ovom trenutku to nam je bilo najvažnije zbog generacije 2002. koja će se iduće godine boriti za Svjetsko prvenstvo 2021. godine", istaknuo je Mile Karakaš za Sportske novosti.

Karakaš smatra kako je najveći problem na ovom Prvenstvu bila (ne)konstantnost u igri što je Hrvatskoj najviše nedostajalo.

"Što se tiče nastupa na Prvenstvu, tijekom cijelog natjecanja najveći problem nam je bila konstantnost u igri. S tim smo se suočavali i tijekom priprema. Imali smo ogromne oscilacije od utakmice do utakmice pa čak i unutar jedne utakmice. To se vidjelo i u naše zadnje dvije utakmice gdje je prvo poluvrijeme protiv Nizozemske bilo očajno, a drugo sjajno. Protiv Finske smo imali ogroman pad u trećoj četvrtini gdje su dečki na kraju ipak pokazali karakter i ostvarili glavni cilj te ostali u A diviziji."

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!