Ostali sportovi

Na današnji dan: Giovanni Cernogoraz osvojio zlato na Olimpijskim igrama!

Petar Jenjić • utorak, 06.08.2019.
Na današnji dan: Giovanni Cernogoraz osvojio zlato na Olimpijskim igrama!
Foto: FaH

Giovanni Cernogoraz na današnji je dan 2012. godine osvojio zlatnu medalju u trapu na Olimpijskim igrama u Londonu...

Na današnji dan na Olimpijskim igrama u Londonu održano je finale u trapu gdje je Hrvatska imala dva predstavnika. Anton Glasnović osvojio je šesto mjesto, a do samog vrha i zlatne medalje stigao je Giovanni Cernogoraz.

Hrvatska je tog 6. kolovoza 2012. godine tako osvojila svoju 20. medalju na Olimpijskim igrama, a po prvi puta u povijesti dvije na jednim Igrama. Ranije je do zlata stigla Sandra Perković u bacanju diska.

Cernogoraz je slavio ispred Talijana Massima Fabbrizija, Kuvajćanina Fehaida Aldeehanija te svjetskog i olimpijskog pobjednika Michaela Diamonda.

Hrvatski strijelac sjajno je gađao u finalu, a cijelo vrijeme bio je potpuno smiren i fokusiran na svaku sljedeću metu. U 25 pokušaja promašio je samo jednom što je bilo dovoljno za raspucavanje s Fabbrizijem za zlatnu medalju.

Nakon što je u raspucavanju za treće mjesto Kuvajćanin pobijedio Diamonda, slijedila je dramatična završnica u kojoj je Fabbrizi gađao prvi. Talijan je prvih pet puta pogađao, a Cernogoraz svaki puta znao uzvratiti.

Šesta serija bila je kobna za Talijana. Promašio je, a Cernogoraz to odmah iskoristio i donio Hrvatskoj peto zlato s Olimpijskih igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!