Nogomet

Bišćan: "Kroz javnost nas žele prikazati kao neke favorite, ali vidjet ćete da to baš nije tako"

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2019.
Bišćan: "Kroz javnost nas žele prikazati kao neke favorite, ali vidjet ćete da to baš nije tako"
Foto: FaH

Rijeka je spremna za Aberdeen. Igor Bišćan uvjeren je kako njegovu momčad očekuje vrlo težak posao, puno teži od onog što javnost očekuje...

U europsku avanturu kreće i Rijeka koja u prvom susretu trećeg pretkola Europske lige dočekuje momčad Aberdeena. Igior Bišćan oprezno pristupa tom dvoboju.

"Sasvim sigurno nas čeka jako teška i zahtjevna utakmica, ne jedna nego dvije, protiv izuzetno kvalitetnog protivnika koji igra u zahtjevnoj ligi gdje je pri vrhu što znači da je kvalitetan čime je i naš zadatak biti teži. Nadam se uz našu kvalitetnu igru da ćemo otići na uzvrat s prednosti."

Bišćan vrlo cijeni Aberdeen i smatra da ima dobro izbalansiranu momčad.

"Mislim da su dobro izbalansirani po pitanju kvalitete i karakteristika igrača. To je čvrsta i agresivna ekipa, vrlo disciplinirana, a tu je i par pojedinaca koji mogu stvoriti puno problema. Ističe se taj centralni napadač Cosgrove koji je u sjajnoj formi i nezgodan za čuvanje. Obrana je posložena dosta otočki, vrlo čvrsti, motorični, agresivni s mladim škotskim reprezentativcima i prokušanim igračima koji su bili i u Engleskoj. Ljudi možda nisu svjesni koliko će biti teško. Kroz javnost nas žele prikazati kao neke favorite, ali vidjet ćete da to baš nije tako."

Bišćan upozorava kako ovo neće biti protivnik s kojim se Rijeka može poigravati.

"Treba biti realan u očekivanjima i mi javnost.To je jednostavno tako. Treba uzeti i u obzir da se igraju dvije utakmice. Ako nam se ukaže prilika da napadnemo i iskoristimo moment i da u domaćinskoj atmosferi upišemo lijepu pobjedu, naravno da ćemo to iskoristiti."

Problema s ozljedama i dalje ima pa tako Bišćan ne može računati na Gorgona, Puljića i Mamića. Ostali su svi spremni za nastup. Oko sastava postoje još neke nedoumice.

"Postoje neke sitne dvojbe oko sastava pa čak i oko sustava. Danas ćemo eventualno napraviti jednu ili dvije sitne promjene, ali manje-više sve je odlučeno."

Bišćan neće slagati momčad prema Aberdeenovim karakteristikama.

"Nećemo se prilagođavati, nemamo ni neki izbor, a i to ne bi bilo dobro. Trebamo im parirati u onome u čemu su dobri te se nametnuti u onome u čemu smo mi bolji. Imena igrača za sutra sigurno nećemo određivati prema onome što smo vidjeli kod Aberdeena. Mi nemamo prevelik izbor."

Poseban problem predstavljat će taj Cosgrove.

"Visok je i jak, svi oko njega koriste te njegove predispozicije i igraju na određen način koji mu odgovara. Sigurno je da smo sve vidjeli i da ćemo vidjeti, ali na neke stvari nije uvijek lako pronaći odgovor jer je toliko specifično igrati protiv takvih igrača da to nije lako niti trenirati."

Lorenco Šimić nije u konkurenciji za nastup, ali je tu.

"Nije neko vrijeme u treningu i po nekoj logici trebao je doći puno ranije da bi nam ovdje pomogao."

Zoran Kvržić proslavio je rođendan, a ovdje bi mu kao lijep poklon sjeo pozitivan rezultat.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica. Mislim da uz maksimalan pristup i ako damo sto posto od sebe, ne bi trebalo biti problema. Očekujemo pozitivan rezultat."

Kvržić je jedan od rijetkih koji je nastupio u ona dva susreta protiv Aberdeena, a da je još tu.

"Nerado se toga sjećamo. Na Kantridi smo nezasluženo izgubili 3:0, u prvom poluvremenu smo imali pet-šest mrtvih šansi. Tamo smo poveli 2:0, ali odmah u sljedećem napadu primili gol i sve je palo u vodu."

Naravno, Riječani će se pokušati revanširati.

"Kako se kaže, osveta je slatka, nadam se da ćemo se barem ovdje na Rujevici pokazati u boljem svjetlu nego na Kantridi i očekujemo pozitivan rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!