Nogomet

Kutak za kladioničare: Thiem stoji Čiliću na putu do četvrtfinala

Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2019.
Kutak za kladioničare: Thiem stoji Čiliću na putu do četvrtfinala
Foto: EPA

Četvrtak donosi veliki broj utakmica trećeg pretkola Europske lige, a za danas smo izdvojili dvoboje Šerifa i AIK-a te Austrije Beč i Apollona. Ponudu zaključujemo osminom finala u Montrealu gdje će Marin Čilić odmjeriti snage s Dominicom Thiemom...

Šerif - AIK

Nakon ispadanja od Saburtala, Šerif nije impresionirao protiv albanskog Partizanija, ali ipak je uspio s ukupnih 2:1 proći u treće pretkolo. U domaćem prvenstvu svladao je pretposljednji Zimbru s 3:0 te čvrsto drži prvo mjesto s 14 pobjeda i dva poraza. S druge strane, AIK je trenutno na nizu od četiri pobjede u švedskom prvenstvu, a zbog gola u gostima iz Lige prvaka izbacio ih je Maribor. I od jedne i od druge momčadi danas očekujemo napadački nogomet, a tako i pogotke.

Prognoza: oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): da @2.00, ne @1.70

Austria Beč - Apollon

Prvu europsku utakmicu ove sezone danas će odigrati Austria Beč koja u trećem pretkolu dočekuje ciparski Apollon. Nova sezone nije dobro krenula za austrijsku momčad. Nakon uvjerljive, očekivane pobjede protiv niželigaša u Kupu, Tirol i LASK Linz svladali su ih u prva dva kola prvenstva. S druge strane, prvenstvo na Cipru još nije krenulo, pa tako Apollon gura u Europskoj ligi iz koje je ranije izbacio Žalgiris i Shamrock Roverse. Slab početak prvenstva nastojat će domaćin nadoknaditi danas, ali isto tako ne očekujemo preveliku golijadu.

Prognoza: 2-3 gola

Koeficijenti (Supersport): 0-1 @3.00, 2-3 @1.95, 4-5 @3.60

Marin Čilić - Dominic Thiem

Danas je u osmini finala Montreala pred Marinom Čilićem novi izazov, a s druge strane stoji mu Austrijanac Dominic Thiem koji je proteklog tjedna osvojio turnir u Kitzbuhelu, a nakon što je bio slobodan u prvom kolu, svladao je Denisa Šapovalova u tri seta. Iako definitivno ne igra najbolji tenis u karijeri, Čilić polako hvata konce, a prva dva kola riješio je bez izgubljenog seta. Naravno, Thiem je daleko veća prepreka i bit će teško očekivati čuda, ali vjerujemo kako bi mogao biti zanimljiv i napet današnji dvoboj. Prvi i posljednji put spomenuti dvojac igrali su još u Brisbaneu 2016. godine kada je u tri seta slavio Thiem.

Prognoza: više od 23.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): manje @1.85, više @1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!