Nogomet

Primorac i Škorić složni: "Dinamo je i dalje ozbiljna momčad, još uvijek je favorit"

Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2019.
Primorac i Škorić složni: "Dinamo je i dalje ozbiljna momčad, još uvijek je favorit"
Foto: Pixsell

Utakmicu protiv Dinama najavili su kapetan Osijeka Mile Škorić i pomoćni trener Karlo Primorac. Iako postoji određenih problema unutar momčadi zbog ozljeda, Primorac ističe kako moraju biti pravi i kompaktni te se nada da će se veseliti sutra iza deset sati...

Pred nogometašima Osijeka utakmica je protiv Dinama u petak od 20 sati. Pred novinare je izašao pomoćni trener Karlo Primorac koji je prvo dao osvrt na to koji će igrači biti na raspolaganju, a koji neće.

"U kadru sigurno neće biti Jugovića koji se muči s ozljedom prednje lože. Neće biti Dugandžića, a što se tiče ostalih stvari, jučer su se javili problemi sa Šoršom, nije izašao na trening zbog problema s tetivama, ali poznavajući njega znam da će stisnuti zube i izdržati. Marin Pilj jučer je osjetio zadnju ložu i nadam se da će biti u redu. Preventivno smo ga maknuli s treninga. Sutra neće biti novog igrača Igora Silve koji zbog pravnih razloga nije u kadru. Papiri iz Grčke nisu stigli na vrijeme, a svi ostali bit će spremni. Laszlo je spreman i sigurno će biti u udarnoj postavi."

Dinamo je protiv Ferencvarosa odigrao prvu utakmicu, a u sljedeći utorak slijedi mu uzvrat. Unatoč tome što očekuju određene promjene, iz Osijeka ističu kako je hrvatski prvak i dalje vrlo jak.

"Gledali smo tu utakmicu, vidjeli da je Dinamo i dalje ozbiljna momčad. Igrali su u utorak, sutra protiv nas, pa opet protiv Ferencvarosa u utorak. Sigurno je da će biti promjena, ali i da potpuno drugačijih 11 istrči, to ne znači koji je igrač bolji od kojeg. Imaju širinu, neće biti lako, ali na tragu one dvije utakmice s njima na proljeće, moramo biti pravi i kompaktni. Nadam se da ćemo uz pomoć vjernih navijača iza deset sati navečer veseliti se."

Sutrašnji Osijekov protivnik jako je dobar i bez lopte, a Primorac ističe kako mu je drago što momčadi koje dolaze u Gradski vrt stižu u nešto zatvorenijoj varijanti.

"Dinamo, po meni, opasniji je bez lopte nego s loptom. Dobri su po pitanju tranzicije, prepuste loptu protivniku i onda jako ubojit iz kontri. Drago mi je da je Osijek došao do toga da se ostale ekipe nama prilagođavaju. Ekipe dolaze u Gradski vrt u zatvorenijoj varijanti što me veseli, što je jedan dobar znak za budućnost."

"Mislim da smo otprilike standardizirali ekipu, tu je uvijek 12-13 igrača koji konkuriraju za prvih 11. Neće biti prevelikih promjena, glavno pitanje koje se nameće jest ono zdravstveno, nadam se da će svi biti zdravi za sutra i tu nema velikih promjena", zaključio je Primorac.

Na press konferenciji je bio i kapetan Mile Škorić koji je ponovio da je pobjeda protiv Intera bila jako važna za samopouzdanje.

"Sigurno nam je dobro došla, sigurno znamo što bi bilo da nismo pobijedili. Ne bi bilo ugodno pred nadolazeće derbije. Sigurno je da smo podignuli samopouzdanje, bilo je teško, ali drugo poluvrijeme dali smo gas i sa samopouzdanjem čekamo sutrašnju utakmicu."

Kao i u većini drugih utakmica, Dinamo će i u ovu ući kao favorit.

"Htjeli priznati ili ne, Dinamo je još uvijek favorit, ali igramo pred našim navijačima. Imamo sve pobjede kod kuće što donosi optimizam. Moramo dati sve od sebe, i više nego do sada, kako bismo napravili dobar rezultat. Trebamo željeti pobjedu više od njih, da svaki igrač daje svoj maksimum i onda bi trebao doći dobar rezultat."

Iako postoje priče o eventualnom odlasku, za kapetana Osijeka trenutno postoji samo jedan klub.

"To se još nikada ne zna. Ja sam tu, 100 posto koncentriran na klub, kao uvijek dajem sve od sebe. Malo me poremetilo kasnije priključenje pripremama jer mislim da nisam još onakav kakav sam navikao biti. Mislim da je i to potrebno ekipi, da kapetan bude na razini i da oni dobiju još više krila."

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!