Nogomet

Kutak za kladioničare: Hajduk ide po prvo mjesto nakon četiri godine, Chelsea će zabiti Unitedu

Jan Šneler • nedjelja, 11.08.2019.
Kutak za kladioničare: Hajduk ide po prvo mjesto nakon četiri godine, Chelsea će zabiti Unitedu
Foto: Pixsell

Slično kao jučer, izdvajamo tri nogometna događaja koja bi mogla obilježiti današnji dan: Hajduk na gostovanju kod Slaven Belupa traži pobjedu za odlazak na vrh, Chelsea unatoč problemima prijeti Manchester Unitedu, dok će Lille započeti Ligue 1 pobjedom protiv Nantesa...

Za vas smo danas pripremili tri zanimljiva para.

Slaven Belupo - Hajduk

Na rasporedu je susret četvrtog kola HT Prve lige u Koprivnici, a tablica bi sutra ujutro mogla biti prilično interesantna. Naime, Splićani bi pobjedom protiv Slaven Belupa nakon četiri godine došli na prvo mjesto ljestvice. Nevjerojatan je to podatak, ali govori o situaciji u kojoj se Hajduk nalazio proteklih godina.

Splićani su krenuli u sezonu katastrofom protiv malteške Gzire United, ali u prva tri kola HT Prve lige igraju sjajno. Tri pobjede, osam postignutih pogodaka, sva tri puta sačuvana mreža. S druge strane tu je Slaven Belupo koji ima tri poraza, jedan postignuti i čak osam primljenih pogodaka.

Poznata je ona uzrečica "kada, ako ne sada", a te ćemo se i mi danas držati. Hajduk je u dobroj formi, usprkos svim problemima na početku sezone, momčad je Damir Burić digao i danas se očekuje njihova pobjeda. Za točno 20 dana igra se u Splitu derbi između Hajduka i Dinama. Splićani se nadaju da će prije tog susreta biti u sličnoj poziciji kao danas. Najbolji način za to je ostvarivanje pobjeda protiv objektivno slabijih sastava. Danas je prvi korak.

Prognoza: Pobjeda Hajduka

Koeficijenti: Slaven Belupo @6.00, neriješeno @3.80, Hajduk @1.75

Manchester United - Chelsea

Uzbudljiv derbi već u prvom kolu Premierlige. Manchester United na Old Traffordu dočekuje Chelsea koji se nalazi u jednom prijelaznom razdoblju. Londonski klub pod zabranom je transfera, došao je novi trener Frank Lampard i od Chelseaja ove sezone doista ne treba očekivati nevjerojatne rezultate.

S druge strane niti u Manchesteru ne cvjetaju ruže jer nakon odlaska Romelua Lukakua, nije sigurno hoće li kraj kolovoza u klubu dočekati Paul Pogba. Francuz je odličan igrač, naročito onda kada želi igrati ozbiljno, no podjednako je loše igrati s nezadovoljnim Pogbom, kao i igrati bez njega. United se pojačao u obrani, očekuje se start Harryja Maguirea koji je transferom iz Leicestera postao najskuplji stoper svih vremena.

Objektivno, United bi trebao biti favorit u ovom susretu, naročito kada se zna da je Chelsea odlaskom Edena Hazarda barem 30% slabija momčad. Puno posla očekuje legendu kluba Lamparda, ali to ne znači da će Bluesi biti bezopasni i podređeni. Zato se ne želimo upuštati u odluku tko će slaviti već prognoziramo da će obje momčadi postići barem po jedan pogodak.

Prognoza: Oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): DA @1.80, NE @1.90

Lille - Nantes

U francuskoj Ligue 1, Lille će u prvom kolu dočekati Nantes. Gosti su se našli u velikim problemima prije nekoliko dana kada je momčad napustio dosadašnji trener Vahid Halilhodžić i to definitivno nije bio dobar znak za početak sezone. Na njegovo mjesto došao je Christian Gourcuff, iskusni francuski trener koji je 11 godina vodio Lorient (do 2014.).

Gourcuff će imati težak posao, naročito na početku sezone kada treba osigurati da momčad ne krene nizbrdo, ali sudeći po njegovom iskustvu i karakteru, Nantes nije napravio loš posao. Ipak, Lille je u velikoj prednosti, što zbog jačeg sastava, što zbog puno bolje atmosfere unutar same ekipe.

Nedostajat će im Loic Remy koji odrađuje suspenziju, ali domaćin bi danas trebao slaviti i na taj način s tri boda otvoriti novu prvoligašku sezonu. Očekuje se i nastup mladog napadača Yusufa Yazicija kojeg je Lille ovoga ljeta platio 17.5 milijuna eura.

Prognoza: Pobjeda Lillea

Koeficijenti (Supersport): Lille @2.00, neriješeno @3.10, Nantes @4.00

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!