Košarka

Mršić: "Zadovoljan sam ovim ljetnim programima i sigurno 60-70 posto reprezentacije će činiti igrači koji su prošli ovo ljeto"

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 13.08.2019.
Mršić: "Zadovoljan sam ovim ljetnim programima i sigurno 60-70 posto reprezentacije će činiti igrači koji su prošli ovo ljeto"
Foto: Pixsell

Hrvatska B mlada reprezentacija je za zaključenje turnira u Kunshanu odigrala utakmicu s još jednim sudionikom Svjetskog prvenstva – reprezentacijom Angole koja je bila bolja s 93:73 (32-28, 25-10, 18-16, 18-19).

Reprezentacija koju je vodio trener U20 reprezentacije Damir Rajković ponovno je igrala borbeno, bez odustajanja do samog kraja i time zasigurno ispunila očekivanja koja su pred nju postavljena. Angola je utakmicu dobila zahvaljujući drugoj četvrtini (25:10) te napravila rezultatsku razliku koju Hrvatska više nije mogla dostići.

Najbolji u hrvatskom dresu bio je ponovno Toni Perković s 21 poenom, četiri skoka i dvije asistencije. Domagoj Proleta je ubacio 13, Mateo Čolak deset poena, dok je kapetan Karlo Uljarević uz sedam poena i pet puta asistirao za koš.

Trener Damir Rajković: „Pokušali smo sve da odigramo dobru utakmicu. Na početku je to još bilo dobro, no primili smo previše koševa i nismo na to mogli odgovoriti. Vidjelo se da su dečki dali sve od sebe, međutim Angola je ipak fizički kvalitetnija momčad s kojom bi problema imala i naša seniorska momčad. Kroz ove tri utakmice su vidjeli gdje su jer nije jednostavno igrati protiv daleko jačih i čvršćih igrača. Mislim da će im to koristiti, da će izvući pouke i uvidjeti koliko trebaju raditi u klubovima. U svojim klubovima oni moraju biti perjanice jer su se kroz ovaj program reprezentacije kao takvi i nametnuli i tako se trebaju i dalje ponašati.“

Toni Perković, najbolji strijelac utakmice: „Dali smo sve od sebe i borili se, ali jednostavno smo izgubili energiju, više nismo imali snage. Oni su u završnim fazama priprema za Svjetsko prvenstvo, a mi smo odradili pet dana priprema zajedno i osobno sam zadovoljan kako je cijela ekipa odreagirala. Vidimo na kojem su nivou ostale reprezentacije i da moramo još puno trenirati u klubu da bi taj nivo dostigli, prvenstveno fizički.“

Izbornik Veljko Mršić: „Počeli smo dobro utakmicu, no vidio se umor tri utakmice u tri dana. Vidjeli smo koliko smo daleko u fizičkom aspektu u odnosu na Angolu. To su mladi dečki, ali svi oni moraju raditi više i individualno, bez obzira na broj treninga u klubu, da bi se došlo na nivo vrhunske košarke. Sada su imali priliku osjetiti tu snagu i atletizam kod protivnika i nadam se da će im to biti motiv da rade na sebi."

"Imali smo priliku vidjeti 26 igrača kroz ljetne pripreme i imamo dobru sliku. Znamo na koga možemo računati dalje i sada je na njima da se u sljedećem periodu, do prvih prozora, dignu na jedan viši nivo. Sa svima ćemo razgovarati i dati im zadatke koje trebaju raditi da bi bili u reprezentaciji. Zadovoljan sam ovim ljetnim programima i sigurno 60-70 posto reprezentacije će činiti igrači koji su prošli ovo ljeto“, zaključio je izbornik dugu ljetnu turneju koja je uključivala NBA Ljetnu ligu u Las Vegasu i dva turnira u Kini.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!