Tenis

Donna Vekić popravlja hrvatski dojam u Cincinnatiju, bez problema preskočila prvu prepreku

Mihaela Bradovski • utorak, 13.08.2019.
Donna Vekić popravlja hrvatski dojam u Cincinnatiju, bez problema preskočila prvu prepreku
Foto: EPA

Donna Vekić igrat će u drugom kolu turnira u Cincinnatiju. Nakon što su ispali Marin Čilić, Ivo Karlović i Petra Martić, Donna je prva Hrvatica koja je preskočila prvo kolo...

Konačno malo dobrih vijesti iz Cincinnatija. Donna Vekić prošla je u drugo kolo pobjedom u dva seta protiv Katerine Siniakove, Čehinje koja ju je svladala u sva tri dosadašnja meča.

Meč je potrajao nešto iznad sat i pol, Siniakova nije uspjela nastaviti seriju pobjeda protiv Vekić i morala je priznati poraz.

U prvom setu Siniakova je uzela prvi gem na servisu Vekić, ali Donna je onda napravila niz pod četiri gema i okrenula priču na svoju stranu.

U završnici seta na Donninom servisu za set Siniakova je uspjela vratiti break, ali Vekić je odmah uzvratila i sa 6:4 došla do prvog seta.

U drugom setu Vekić je odmah u prvom gemu imala problema i spasila je dvije break lopte, a onda meč potpuno prelomila u četvrtom gemu. U maratonskom gemu došla je do breaka i više nije imala nikakvih problema do kraja meča.

Vekić je tako izborila drugo kolo gdje će igrati protiv Viktorije Azarenke koju je bez problema prije 11 dana svladala u San Joseu.

Cincinnati, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Katerina Siniakova (Češka) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!