Nogomet

Aberdeen bez najopasnijeg igrača dočekuje Rijeku

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.08.2019.
Aberdeen bez najopasnijeg igrača dočekuje Rijeku
Foto: Pixsell

U uzvratnom dvoboju trećeg pretkola Europske lige Aberdeen dočekuje Rijeku na svom stadionu i nada se velikom preokretu, ali u tom susretu neće moći računati na svog najboljeg napadača Sama Cosgrovea...

Napadač koji je ove sezone postigao osam golova u šest utakmica, Sam Cosgrove, nije se uspio u potpunosti oporaviti i propustit će dvoboj između Aberdeena i Rijeke.

Menadžer Aberdeena Derek McInnes potvrdio je kako će Cosgrove propustiti uzvratni dvoboj, ali vjeruje kako njegova momčad i dalje ima šanse za prolaz.

"Moramo se znati nositi s izostancima važnih igrača. Još uvijek smo i bez Craiga Brysona, a već smo pokazali da možemo igrati na visokoj razini i bez glavnih igrača. Imamo dovoljno napadačke kvalitete i ne trebamo isključivo ovisiti o Samu", poručio je McInnes.

Aberdeen je ove sezone kao domaćin upisao tri pobjede u tri nastupa te je ujedno postigao ukupno deset golova. Loša vijest za Škote je da je šest od deset pogodaka postigao Cosgrove.

Škotski stručnjak vjeruje kako Aberdeen mora odigrati utakmicu u rangu one u Rijeci i da bi onda mogao imati šansu.

"Ako uspijemo ponoviti nastup kao u prošloj utakmici u Rijeci, mogli bi stvari učiniti zanimljivima. Međutim znamo da će biti jako teško, na nama je da promijenimo smjer u kojem će susret ići, moramo biti pametni i samouvjereni te igrati u što višem tempu", kaže McInnes.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!