Tenis

Donna Vekić odlično krenula, ali ipak nije izdržala protiv Venus Williams

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.08.2019.
Donna Vekić odlično krenula, ali ipak nije izdržala protiv Venus Williams
Foto: EPA

Donna Vekić ipak nije uspjela izboriti nastup u četvrtfinalu turnira u Cincinnatiju. Čak je i dobro krenula, dominirala je susretom, ali je ipak Venus Williams na kraju odnijela pobjedu...

Nakon što je izbacila Viktoriju Azarenku, Donnu Vekić čekao je još jedan dvoboj protiv igračice velikanke svjetskog tenisa. Ovaj put na drugoj strani stajala je Venus Williams, a Donna može žaliti što nije zadržala onaj vrlo visoki nivo igre iz prvog seta.

Pokazala je da može igrati i protiv sjajne Amerikanke, međutim nedostajalo je više konstante u igri u drugom i trećem setu, tu se Williams dodatno podigla i susret je riješen.

Williams je povela s 2:1 u prvom setu, a onda je Vekić uzela stvari u svoje ruke i apsolutno dominirala do kraja seta. Uzela je pet gemova zaredom te posve zasluženo prvi set sa 6:2.

U drugom setu nešto drugačija slika. U prva tri gema stvari su nekako išle svojim smjerom, a onda je Vekić izgubila dva svoja servis gema u nizu. Uspjela je jedan vratiti, zatim kod 5:3 imala je 15:40 za potpuni povratak, no nije izdržala i Venus uzima set sa 6:3.

U trećem setu Vekić je kod 3:1 propustila 15:40 i ukupno tri break lopte u tom gemu, Williams je odmah odgovorila breakom i do kraja meča rutinski je održavala vodstvo i izborila prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Simone Halep ili Madison Keys.

Cincinnati, osmina finala:
Venus Williams (SAD) - Donna Vekić (Hrvatska) 2:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!