Ostali sportovi

Hrvatska s 20 sportaša na 2. Mediteranskim igrama na pijesku u grčkom Patrasu

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 17.08.2019.
Hrvatska s 20 sportaša na 2. Mediteranskim igrama na pijesku u grčkom Patrasu

Na 2. Mediteranskim igrama na pijesku, koje će se od 25. do 31. kolovoza održati u grčkom Patrasu, sudjelovat će sportaši(ce) iz 26 država: Albanije, Alžira, Andore, BiH, Cipra, Crne Gore, Egipta, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Kosova, Libije, Libanona, Maroka, Malte, Monaka, Portugala, Slovenije, San Marina, Sirije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Španjolske, Tunisa i Turske.

Natjecat će se u 11 sportova: akvatlonu (1000m plivanje + 5000m trčanje), daljinskom plivanju, hrvanju na pijesku, kajaku, nogometu na pijesku, odbojci na pijesku, rukometu na pijesku, ronjenju/plivanju s perajama, skijanju na vodi, tenisu na pijesku i veslanju.

Hrvatsku će u Patrasu predstavljati 20 sportaša/sportašica u šest sportova: Nataša Šustić i Igor Boraska u veslanju, Luka Grgorinić u akvatlonu, Antonija Buličić i Grgo Mujan u daljinskom plivanju, Marko Sremec, Dora Bassi, Filip Strikinac u ronjenju/plivanju s perajama, Valentina Vrbanc i Sara Radanović u odbojci na pijesku te muška reprezentacija u rukometu na pijesku (Filip Dominik Hančić, Tomislav Lauš, Josip Matezović, Nikola Finek, Ivan Palac, Josip Leko, Nikola Marciuš, Filip Goričanec, Mateo Budić i Mario Lacković).

Mediteranske igre u sportovima na pijesku i moru održavaju se svake četvrte godine, dvije godine nakon Mediteranskih igara (MI u Tarragoni 2018. iznimno su održane s jednogodišnjom odgodom, umjesto u redovitoj dinamici 2017. godine). Domaćin prvih Mediteranskih igara na pijesku bila je Pescara (Italija) 2015. godine.

AUTOR: Hrvatski olimpijski odbor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!