Nogomet

Bišćan: "Bitnija je ona utakmica u četvrtak, ali ne bih volio izgubiti kao u Velikoj Gorici"

Mihaela Bradovski • subota, 17.08.2019.
Bišćan: "Bitnija je ona utakmica u četvrtak, ali ne bih volio izgubiti kao u Velikoj Gorici"
Foto: FaH

Rijeka u najzanimljivijem susretu kolaa u nedjelju dočekuje Osijek, a Igor Bišćan najavljuje kako bi moglo biti puno promjena u momčadi...

Osijek je sljedeći protivnik Riječana i to nakon što je Rijeka odradila gostovanje kod Aberdeena i prošla u sljedeću fazu natjecanja u Europskoj ligi.

"Teška utakmica, bila bi teška i da je bilo odmora, a ovako je još zahtjevnija i još teža. Osijek je dobar, pojačao se, ima ambicije i kvalitetu. Nema puno filozofije, moramo biti jako dobri, bez obzira na sastav, vjerujem da će publika to osjetiti i treba nam njihova podrška", kaže Igor Bišćan.

Novih problema s ozljedama nema, situacija je ista kao uoči puta u Aberdeen.

"Nakon Škotske nema novih problema, ima nekih sitnijih stvari, ali ništa novo. Mamić je počeo trenirati, Gorgon također, Tomečak je out, kao i Pavičić. Vidjet ćemo kako će se ponašati to kod Gorgona, vidjet ćemo hoće li biti sve ok u ovih tjedan dana, možda bude u Belgiji u momčadi."

U nedjelju će nastupiti prilično izmijenjena riječka momčad.

"Bit će sigurno dosta novih igrača, vidjet ćemo koliko je tko umoran, imam još 2-3 dileme oko odmaranja, ali bit će dosta novih igrača."

Prijelazni rok još uvijek traje i Riječani traže nova rješenja, ali nisu najzadovoljniji onim što se nudi.

"Još su aktualne one stvari i oni dolasci koje od prvog dana priželjkujemo, jedna ili dvije pozicije, ali zasad ništa od toga. Još nismo pronašli opciju koja bi nam bila dobra. Ne znamo hoće li biti odlazaka, ali ako bude i još ako uđenmo u Europsku ligu, stvarno ćemo morati nekog dovesti."

Bišćan se osvrnuo i na ove odgode koje su djelomično dozvoljene.

"Kada bih komentirao, pokušavam se staviti u neutralnu poziciju. Mislim da su svi sretni kada im Dinamo donese novac iz LP i to je onda dobro, ali kada se dogodi ovakva situacija, onda se dogode problemi. Treba vidjeti što je prioritet, ako je to Europa onda će se raspored prilagoditi tome. No postoji neka logika s obzirom da svi živimo od te Europe i treba se tim klubovima izaći u susret. Ne mogu govoriti o terminima jer ne znam koliko ih ima slobodnih, ali to treba riješiti prije prvenstva i vidjeti što i kako."

Iako će biti promjena u momčadi, Bišćan ne želi poraz kao protiv Gorice.

"Bitnija je ona u četvrtak, ali ne bih volio izgubiti kao u Gorici. Nije da se nismo trudili, ali čini se da smo mogli biti malo žilaviji i skuplje prodati kožu. Ovo sve u Osijeku je logičan slijed događaja, imaju novac, ambiciju i logično je da traže više. Mi ćemo se pokušati zadržati tamo gdje jesmo, Osijek je ozbiljan konkurent i nama i Hajduku."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!