Košarka

Srbija pobjednik Acropolis Cupa nakon drame s Grcima

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.08.2019.
Srbija pobjednik Acropolis Cupa nakon drame s Grcima
Foto: EPA

Odluka o pobjedniku Acropolis Cupa došla je u zadnjem kolu, a o njemu su odlučivali Srbija i domaćin Grčka. Srbi su slavili u produžetku 85:80...

Vrlo zanimljiv dvoboj odradili su Grčka i Srbija u trećem kolu Acropolis Cupa, susret u kojem su se izravno borili za prvo mjesto. Srbija je na kraju odnijela pobjedu 85:80 nakon što je u završnici susreta prosula visoko vodstvo.

Vodila je Srbija 72:64 u zadnjoj minuti, ali Grci su se čudesno vratili. Tricu je prvo pogodio Larentzakis, zatim dva slobodna bacanja Giannis Antetokounmpo da bi tricu nakon toga pogodio i Thanasis Antetokounmpo.

Otišlo se u produžetak gdje je Srbija bila bolja s 13:8 i pobjedom 85:80 osvojila je Acropolis Cup. Treba napomenuti kako je Grke dobila i oslabljena bez Nikole Jokića.

Bogdan Bogdanović bio je najraspoloženiji s 28 poena i sedam skokova, a Nemanja Bjelica dodao je 18 poena i 14 skokova. Kod Grčke Giannis Antetokounmpo upisao je 20 poena, a Thanasis Antetokounmpo dodao je 17 poena.

U susretu koji je odlučivao o trećem mjestu Turska je svladala Italiju 72:70. Imali su Talijani u završnici priliku barem za produžetak, ali Gentile je izgubio loptu i Turci odnose pobjedu.

Cedi Osman bio je prvi Grk s 20 poena i pet skokova, a Ersan Ilyasova dodao je 16 poena i 11 skokova. Kod Italije Alessandro Gentile ubacio je 26 poena uz osam skokova dok je Daniel Hackett dodao 16 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!