Nogomet

Dvoboj Dinama i Rosenborga pripao talijanskim sucima

Mihaela Bradovski • utorak, 20.08.2019.
Dvoboj Dinama i Rosenborga pripao talijanskim sucima
Foto: Pixsell

Poznato talijansko sudačko ime vodit će dvoboj između Dinama i Rosenborga. UEFA je delegirala Danielea Orsata na prvi dvoboj koji je na rasporedu u srijedu u Maksimiru od 21 sata...

Daniele Orsato prošao je puno toga u karijeri, međunarodne utakmice sudi već devet godina, a sve češće dobiva i sve kvalitetnije dvoboja i na klupskoj i na reprezentativnoj razini.

U zadnje tri sezone sudio je i utakmice četvrtfinala Lige prvaka pa je tako 2017. godine sudio dvoboj između Borussije Dortmund i Monaca, godinu dana kasnije četvrtfinalni dvoboj između Seville i Bayerna, prošle godine dva dvoboja osmine finala i to Manchester United - PSG i Bayern - Liverpool. Nakon toga sudio je četvrtfinale Europske lige između Eintrachta i Benfice.

Dinamu je već sudio 2014. godine u Rumunjskoj protiv Petrolula i tu je Dinamo slavio s 3:1. Sudio mu je i dvije godine ranije u grupnoj fazi Lige prvaka kada je u Maksimiru gostovao Porto, susret u kojem su Portugalci slavili s 2:0. Sudio je jednom i hrvatskoj reprezentaciji i to 2011. godine protiv Češke, a Hrvatska je u toj prijateljskoj utakmici slavila s 4:2.

Orsatu će pomagati Lorenzo Manganelli i Alessandro Giallatini. Četvrti sudac je Daniele Doveri, a VAR sudac Massimiliano Irrati.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!