Košarka

Hrvatske košarkašice do 16 godina upisale prvi poraz na Europskom prvenstvu

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 20.08.2019.
Hrvatske košarkašice do 16 godina upisale prvi poraz na Europskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Europsko prvenstvo B divizije koje se održava na Kosovu dosad je bilo uspješno za hrvatsku reprezentaciju, no u četvrtom kolu upisan je poraz koji bi mogao Hrvatsku skupo stajati u borbu za jednu od prve dvije pozicije...

Nakon tri uzastopne pobjede na Europskom prvenstvu u Prištini, U16 ženska reprezentacija Hrvatske je upisala prvi poraz. Bolja je bila reprezentacija Izraela sa 61:56.

Hrvatice su utakmicu otvorile dobro i nakon prvih deset minuta igre bile u vodstvu sa 17:12. No, u nastavku igra na hrvatskoj strani staje i u početnih pet minuta druge četvrtine ne bilježe se poeni. U cijeloj drugoj četvrtini ušao je tek skok šut iz okreta Dorje Ive Žaje, što je u kombinaciji s tri pogođena slobodna bacanja iznosilo tek pet poena u drugoj dionici.

Drugo poluvrijeme kreće s 22:26 za izraelsku reprezentaciju, neveliko vodstvo koje Hrvatska ipak nije uspjela preokrenuti. Košem Ive Vunić četrdesetak sekundi do kraja utakmice Hrvatska je bila na priključku pri 56:57, no bili su to ujedno i zadnji hrvatski poeni u ovom susretu.

Dorja Iva Žaja je upisala double-double s 18 poena i 22 skoka, a Vivien Nejašmić je dodala 12 poena uz osam skokova. Dobru je igru pokazala i Nika Rodek s osam poena, četiri asistencije, tri osvojene lopte i blokadom.

U skupini C, osim hrvatske, još dvije ekipe imaju po tri pobjede i jedan poraz - Norveška i Slovačka. Izrael ima dva poraza, Švicarska tri, dok Kosovo nije uspjelo upisati niti jednu pobjedu. Kako u četvrtfinale prolaze po dvije ekipe iz svake skupine, sljedeća utakmica izabranica Željka Ciglara, ona protiv Slovačke, krucijalna je za prolaz u daljnju borbu za diviziju A.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!