Nogomet

Kustić: "Davor Šuker i dalje ima povjerenje Izvršnog odbora i to uopće nije upitno"

Mihaela Bradovski • utorak, 20.08.2019.
Kustić: "Davor Šuker i dalje ima povjerenje Izvršnog odbora i to uopće nije upitno"
Foto: Pixsell

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić potvrdio je kako nije bilo govora o izglasavanju povjerenja Davoru Šukeru...

Davor Šuker ostaje u sedlu. Marijan Kustić potvrdio je kako nije bilo govora o smjeni predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

"Nije bilo nikakvog glasanja o predsjedniku Saveza Davoru Šukeru. Izvršni odbor je bio samo dosljedan i potvrdio je svoju odluku iz šestog mjeseca. Ta odluka nema nikakve veze s povjerenjem Davoru Šukeru. On i dalje ima povjerenje Izvršnog odbora i to nije upitno", istaknuo je Kustić za HTV.

Šuker se zalagao za smjenu izbornika Nenada Gračana nezadovoljan nastupima na Europskom prvenstvu do 21 godine, Izvršni odbor bio je protiv toga.

"Ne bih rekao da je prijedlog loš, ali pokazali smo demokraciju i da svaki član ima pravo na svoje mišljenje. Raspravljali smo o tome i ostali smo pri odluci iz šestog mjeseca. Uopće ne bih dizao tenzije niti povezivao to s povjerenjem predsjedniku Davoru Šukeru koji ima povjerenje Izvršnog odbora već bih se usredotočio na ove dvije kvalifikacijske utakmice koje su pred nama. Mislim da je to puno bitnije."

"To je odluka Izvršnog odbora koja je potvrdila da će izbornik Nenad Gračan i dalje biti na klupi hrvatske reprezentacije U21 i na Europskom prvenstvu i nakon toga. Samo smo potvrdili tu odluku."

Niti na sljedećoj sjednici ne bi se trebalo raspravljati o Šukeru.

"Sljedeća sjednica Izvršnog odbora najvjerojatnije će biti na rasporedu 2. rujna. To je redovna sjednica koja će imati na dnevnom redu tekuće točke koje imamo za raspraviti."

Kustić se osvrnuo i na izgranju stadiona.

"Kada je u pitanju Velika Gorica, znamo da su oni ušli u partnerstvo s Kinezima. Svoj osobni stav dao sam u više navrata, da kada bi se mene osobno pitalo, išao bih u izgradnju novog stadiona na mjestu sadašnjeg u Maksimiru."

FOTO: Robert Anić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!