Nogomet

Bjelica: "Ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo zreliji i bolji"

Jan Šneler • utorak, 20.08.2019.
Bjelica: "Ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo zreliji i bolji"
Foto: Pixsell

Dinamo u srijedu očekuje prvi susret play-offa Lige prvaka, a za ulazak u grupnu fazu elitnog europskog natjecanja Modri će morati slaviti protiv norveškog Rosenborga…

Prije šest godina, trener Dinama Nenad Bjelica utišao je Dinamove navijače i s Austrijom Beč koju je tada vodio ušao u Ligu prvaka. Danas, na svoj 48. rođendan, trener Dinama najavio je sutrašnju utakmicu play-offa Lige prvaka protiv Rosenborga.

“Spremni smo za utakmicu. Željno očekujemo njen početak. Nakon poraza prošle godine i neulasku u Ligu prvaka, ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo zreli i bolji. Pred nama su dvije teške utakmice, 180 minuta u kojima ćemo morati biti većim dijelom iz susreta u Budimpešti. Svi igrači su na dispoziciji osim Andrića i Moharramija. Luka Ivanušec koji nam se jučer priključio isto je prijavljen za Europu i moći će konkurirati za obje utakmice. Širok kadar, svi željni igre, spremni za utakmicu“, rekao je Bjelica.

Protivnik u posljednjoj kvalifikacijskoj fazi nije prejak, ali svakako je ozbiljna prijetnja ambicijama Dinama. Norvešku momčad ne smije se podcijeniti, radi se o klasičnoj skandinavskoj momčadi koja je vrlo disciplinirana i Dinamo u dvije utakmice očekuje vrlo težak zadatak.

“Rosenborg je puno iskusnija momčad od Ferencvarosa. Iskusniji su i po godinama. Igraju u drugom sistemu, 4-3-3 sistemu koji prelazi u fazi obrane u 4-5-1. Jako se dobro brane, na krilima imaju jako opasne nogometaše. Njihov napadač je za dva koplja bolji od napadača Ferencvarosa. Analizirali smo protivnika, gledali ga uživo i preko videosnimke“, dodao je Bjelica.

U sutrašnjem susretu, Dinamovi navijači po prvi puta će moći vidjeti korištenje VAR tehnologije. Naime, u play-off fazi natjecanja Uefa će koristiti tu tehnologiju i za sada se čini kako je sve spremno. Ipak, kao što niti novinari na press konferenciji nisu dobili puno informacija (izuzev jednog malog letka), očito niti igrači i treneri nisu detaljno upoznati sa svime oko video tehnologije.

“Regularnost nogometne igre poboljšava se VAR-om. Ne sviđa mi se kod VAR-a što nam oduzima emocije. Vidjet ćete i sami kada dođe u HNL da će biti različitih interpretacija. Problem je što ništa ne znamo o VAR-u. Upozorit ćemo igrače da igraju do kraja bez obzira na VAR. Bilo bi mi draže da smo imali neko predavanje i da smo vidjeli neke neobične situacije. Takvih situacija je bilo u Poljskoj, a edukacija je došla nakon šest mjeseci“, kritičan je bio trener Dinama.

Za kraj, Bjelica je sretan što se Dinamov stadion gotovo rasprodao i izvjesno je kako će sutra Modre pratiti više od 25.000 gledatelja. Europske utakmice uvijek su mamac za Dinamove navijače, a čini se kako niti utakmica protiv Rosenborga neće biti izuzetak. Bjelica je također rekao kako nema dvojbi oko sastava i da je sve spremno:

“Sastav znam, neće se puno razlikovati u odnosu na onu momčad koja je igrala u Budimpešti“.

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!