Nogomet

Bivši kapetan Hajduka: "Gent ima problema s organiziranim momčadima poput Rijeke"

Petar Jenjić • srijeda, 21.08.2019.
Bivši kapetan Hajduka: "Gent ima problema s organiziranim momčadima poput Rijeke"
Foto: Bruno Karadža

Nekadašnji kapetan Hajduka i sada igrač belgijskog Oostendea Goran Milović, kazao je kako je Gent individualno jako dobra momčad, ali da ne djeluje kao momčad...

Pred Rijekom je dvoboj Europske lige protiv Genta, a jedan od onih koji je igrao protiv spomenute momčadi jest bivši kapetan Hajduka Goran Milović u dresu Oostendea. Upravo ga je u prošlom kolu Gent porazio s 2:0

"Jako smo dobro stajali u prvom poluvremenu, promašili smo dvije stopostotne prilike, a doduše i Gent je bio jako opasan. Objektivno, bili smo jako dobro. Presjekao nas je prvi gol koji smo jeftino primili iz kuta. Odigrali su kratku loptu, igrač se ušuljao u kazneni prostor. Zabili su brzo i drugi gol na krilima navijača i utakmica je praktički tada bila gotova."

Milović se osvrnuo na individualnu kvalitetu momčadi, ali smatra da Rijeka ima dobre prilike.

"Najopasniji igrači Genta su Odjidja-Offoe i dva mlada napadača, Jaremčuk i David. Ipak, ne djeluje kao ekipa i ima problema s organiziranim momčadima poput Rijeke. Tu vidim priliku Rijeke koju je Bišćan dobro posložio. Najbitnije je da u Gentu prođe početni pritisak, nakon čega postaju nervozni ako ne ide sve po planu. Tako je bilo u prvom poluvremenu protiv Oostendea, počeli su puno griješiti, davati lopte ni iz čega. Rijeka se mora braniti organizirano i biti što je dulje moguće koncentrirana. Kako vrijeme bude odmicalo, igrači Genta bit će sve nervozniji."

Hrvatskom stoperu ovo je druga sezona u Oostendeu, a kako sam kaže za Novi list, za belgijsko prvenstvo treba biti potpuno tjelesno pripremljen.

"U fizičkom smislu jako je zahtjevna, u igri ima puno čvrstih duela i puno trke. Nitko ne prakticira stati na loptu, sve momčadi uglavnom jure gore-dolje. Kontra na kontru, i tako od 1. do 90. minute. Za takvu igru treba biti maksimalno pripremljen. Po ritmu je slična Premiershipu i nije čudno što dosta igrača iz Belgije završi u Engleskoj. Kažem da belgijska liga nije puno kvalitetnija od HNL-a, dojam je upravo suprotan. Stadioni su odlični, tribine popunjene i ambijent je odmah drugačiji. Liga poprima dimenziju više."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!