Nogomet

Balaban: "Gent je apsolutni favorit protiv Rijeke, ali mora biti oprezan"

Mihaela Bradovski • srijeda, 21.08.2019.
Balaban: "Gent je apsolutni favorit protiv Rijeke, ali mora biti oprezan"
Foto: Pixsell

Boško Balaban počeo je karijeru u Rijeci, igrao pet godina u prvoj momčadi, a kasnije je četiri sezone proveo i u Belgiji u Club Bruggeu. Tamo se jako dobro upoznao s belgijskim nogometom koji prati i danas...

Boško Balaban dobro poznaje i Rijeku i Gent, a s Igorom Bišćanom dijelio je i svlačionicu jedno vrijeme.

"Osobno poznajem trenera Rijeke jako dobro, igrao sam s Igorom Bišćanom u reprezentaciji. Bio je sjajan nogometaš, godinama je igrao u Liverpoolu i osvojio je Ligu prvaka. Sada je mlad i ambiciozan trener, Rijeka nema velikih imena, ali igra vrlo kompaktno što otežava posao protivniku. Poznat vam je Tomečak iz Club Bruggea koji igra više kao krilo, a tek onda kao bek", kaže Balaban za belgijske medije.

Balaban ističe kako se Rijeka u velikoj mjeri okrenula prema dovođenju igrača iz inozemstva koji su tamo otišli dosta rano.

"Bišćan traži od svoje momčadi da igra napadački i atraktivan nogomet, s puno posjeda, ali ne možete to nazvati baš pravim napadačkim nogometom. To je klub koji nema baš puno svojih mladih igrača, ali zato im oko ua mlade hrvatske igrače koji su otišli u inozemstvo, a nisu se uspjeli probiti. Dobar primjer je Robert Murić kojem su samo 23 godine, a već je bio u Ajaxu, Pescari i Bragi. Trenutno u Rijeci stvara razliku jer je takav tip igrača. To je igrač na kojeg u Gentu definitivno moraju paziti. Naprijed je Antonio-Mirko Čolak, prava devetka. Jak je u 16 metara i lakoćom zabija. Stadion nije baš velik, ali atmosfera je sjajna."

Balaban je secirao i slabije točke Riječana posebno apostrofiravši probleme i fazi obrane.

"Najslabije točke Rijeke su u obrani. Simon Sluga je vrlo talentiran vratar, ali prije mjesec dana pustili su ga u Luton Town. Sada je na vratima Prskalo, pouzdan i iskusan vratar, ali vratar koji je grijao klupu Slugi. Stoperi nisu tako brzi i to je velika prilika za Gent. Bekovi su više krila nego bekovi, vrlo su ofenzivni i ostavljaju dovoljno prostora protivniku."

U konačnici Gent vidi kao favorita i vjeruje da su Belgijci bliže prolazu, no upozorava ih da moraju biti oprezni.

"Rijeka je dobro odradila posao protiv Aberdeena protiv kojeg je slavila dva puta po 2:0. U Rijeci je trenutno 35 stupnjeva što bi bio problem za Gent da je prva utakmica u Rijeci, no za sljedeći tjedan najavljeno je oko 28 stupnjeva te će oko utakmice biti 23 stupnja. Idealno za obje momčadi. Gent je dosad u Europi bio impresivan s puno golova. Prem mom mišljenju Gent je ovdje apsolutni favorit, ali mora biti iznimno oprezan."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!