Ostali sportovi

Fabris: "Želimo pokazati sve na čemu smo radili ovo ljeto. Cilj nam je kvalificirati se u Ankaru"

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.08.2019.
Fabris: "Želimo pokazati sve na čemu smo radili ovo ljeto. Cilj nam je kvalificirati se u Ankaru"

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stigla je u Budimpeštu gdje već od petka, 23. kolovoza počinje Europsko prvenstvo. Hrvatske odbojkašice već su odradile svoj prvi trening u Mađarskoj i time se počele pripremati za svoj prvi meč s Azerbajdžanom.

Trener Daniele Santarelli ususret Prvenstvu osvrnuo se na sami početak suradnje s novim timom te otkrio s čime su se najviše borili.

“U početku smo krenuli s malim poteškoćama, no praksom i vježbom djevojke i cijeli tim se znatno poboljšao i jako sam sretan rezultatom prvoga dijela ljeta. Igrom na Zlatnoj ligi uspjeli smo ostvariti vrlo visoke i iznimno dobre rezultate i to iskustvo bilo je neophodno za cijeli tim. Nakon kratkog odmora u srpnju počeli smo sa sitnim promjenama i uhodanim igračicama”, te zaključio kako je jako zadovoljan radom i napretkom reprezentativki. “Upravo smo završili Gloria Cup, na kojem smo odigrali tri važna meča i to nam je bila izvrsna priprema za ono što nas očekuje. Prvi meč koji nas očekuje na Europskom prvenstvu u Budimpešti je protiv Azerbajdžanki koji zasigurno neće biti lagan jer je ekipa dosta jaka i moramo pokazati našu najbolju igru što i nije loše jer ako odigramo prvu tešku utakmicu osjetit ćemo jačinu i nivo ovog natjecanja što je bitno za kasnije utakmice. Iako će svaki meč biti težak, nadamo se našoj najboljoj igri i rezultatu.”

Hrvatska se nalazi u skupini C zajedno sa Azerbajdžanom protiv kojega igra u petak, 23. kolovoza u 15 sati, zatim s Estonijom protiv koje igra 24., Nizozemskom 26., Rumunjskom s kojom igra 27. i Mađarskom 28. kolovoza. Četiri prvoplasirane ekipe izborit će osminu finala.

“Kompletni smo, zdravi i spremni, jedno nam nedostaje Ema Strunjak u ekipi koja se nažalost ozlijedila i neće biti s nama na Prvenstvu”, izjavio je Frane Žanić iz Hrvatskog odbojkaškog saveza te dodao: “Svakako neće biti lako jer nas prvi očekuje Azerbajdžan na čelu s odličnim trenerom Caprarom. Nakon toga očekuje nas ekipa Nizozemske koja je bila trećerangirana na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Očekuje nas također i jaka Rumunjska na čelu s Pedullaom te domaćin Prvenstva Mađarska koja je tu s trenerom Janom De Brandtom. Ne treba podcijeniti ni Estoniju koja je izbacila Češku koja se zbog toga nije ni plasirala na ovo Europsko prvenstvo. Bit će ovo zanimljiva skupina, no ako mi damo i pokažemo ono što smo pokazali u drugome dijelu ljeta kada smo pobjeđivali i igrali dobre i jake utakmice možemo očekivati velike stvari, ali pri tome trebamo ostati prije svega skromni. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu i priželjkivati samo najbolje. Težit ćemo pobjedu protiv Azerbajdžana kako bismo time razbili početnu tremu i olakšali put za idućeg protivnika.”

“Zadovoljne smo pokazanim na prijateljskim utakmicama, no uvidjele smo da postoje još neke stvari koje možemo unaprijediti na čemu smo i radile ovih zadnjih par dana u Turskoj kako bismo se što bolje uspjele pripremiti za Azerbajdžan. Proučavale smo njihovu igru, imamo taktiku i znamo kako se trebamo postaviti prema njima te smo spremne pokazati što smo radile cijelo ljeto”, zaključila je Beta Dumančić.

“Nakon pozitivnog turnira u Turskoj pokazale da možemo igrati sa Srbijom i Turskom što nam je diglo samopouzdanje prije samog Europskog prvenstva. Odličan pripremni turnir uoči Europskog prvenstva gdje smo uvidjeli na kojima segemntima igre moramo dodatno poraditi. U petak nas očekuje prva utakmica protiv Azerbajdžana koji je uz Nizozemsku najjači u grupi. Mlada smo grupa i moramo se koncentrirati na nas i našu igru i pokazati sve na čemu smo radili ovo ljeto. Cilj nam je kvalificirati se u Ankaru. Atmosfera je odlična i jedva čekamo da krenu utakmice”, zaključila je kapetanica Samanta Fabris.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!