Nogomet

Bišćan: "Moramo napraviti sve da se ta odluka o plasmanu u skupine dogodi na Rujevici"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.08.2019.
Bišćan: "Moramo napraviti sve da se ta odluka o plasmanu u skupine dogodi na Rujevici"
Foto: FaH

Rijeka je u Belgiji gdje danas igra prvu utakmicu play-offa Europske lige protiv Genta. Igor Bišćan traži aktivan rezultat uoči uzvrata...

Rijeka danas od 20:30 kreće u prvi od zadnja dva susreta play-offa Europske lige. Protiv Genta bori se za ulazak u skupinu ovog natjecanja.

"Pred nama je uzbudljiv dan za nas, navijače, sve koji vole Rijeku. Tu smo, slijedi prva utakmica protiv protivnika koji je favorit, ali mi vjerujemo u naše šanse. Stvar je vrlo jednostavna, moramo napraviti sve da se ta odluka o plasmanu u skupine dogodi na Rujevici. Moramo izboriti što je moguće bolji rezultat ovdje i onda ćemo imati, naravno, veće šanse i u tom uzvratu", kaže Igor Bišćan.

Bišćan je prenio svojim igračima sve o Gentu i oni jako dobro znaju koliko je to neugodan protivnik.

"Moji dečki znaju da je to ja nezgodna momčad, posebno efikasna, raspoložena i kvalitetna ovdje na njihovom terenu. Ima nekoliko jako dobrih igrača u ofenzivnom dijelu momčadi koji igraju nogomet europskog ritma i bit će to veliki izazov za nas, ali mislim da moramo samo biti hrabri, kao što smo bili protiv Aberdeena. Isto tako moramo biti jako organizirani i spremni na velik trud, požrtvovnost, zajedništvo i bit ćemo blizu željenog rezultata."

U momčadi vlada nestrpljenje i pozitivna nervoza.

"Prisutna je nekakva pozitivna nervoza jer igramo za tu Europsku ligu što je maksimum koji mi u ovom trenutku možemo iz naše pozicije, to nam je veliki izazov i motiv. Po pitanju motivacije, nema nikakvih problema. Vjerujem da ćemo biti hrabri, a onda ćemo biti na dobrom putu."

Prema najavama u Gent dolaze i riječki navijači, očekuje se lijepa podrška s tribina.

"To je jako lijepo i takva pomoć je sasvim sigurno dobrodošla. Na ovakvom stadionu podrška sasvim sigurno može nešto značiti. Ovdje će biti 20-ak tisuća Gentovih navijača i kada naši igrači čuju da ima i njihovih, bit će i njima nešto lakše. Veselim se tome i nadam se da ćemo svi skupa nakon susreta biti zadovoljni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!