Nogomet

Bivši reprezentativac Gane Junior Agogo preminuo u 41. godini

Branimir Korać • četvrtak, 22.08.2019.
Bivši reprezentativac Gane Junior Agogo preminuo u 41. godini

Ganski napadač Junior Agogo preminuo je u 41. godini u Londonu. Agogo je nosio dres niza engleskih klubova, jedno vrijeme igrao je u SAD-u, Egiptu, na Cipru i u Škotskoj gdje je i završio karijeru...

Junior Agogo zadnje četiri godine vodio je bitku s velikim zdravstvenim problemima, a bitku je izgubio danas u Londonu. Ganski napadač preminuo je u 41. godini života.

Agogo je u siječnju 2015. godine doživio moždani udar i u teškom stanju je prebačen u bolnicu, a nikada se nije u potpunosti oporavio. Imao je teškoće u govoru i velike zdravstvene probleme o čemu je javno progovarao ističući koliko je potrebna briga o prevenciji pojedinih bolesti.

U Engleskoj je boravio od mladih dana i profesionalnu karijeru započeo je u Sheffield Wednesdayju otkud je odlazio na posudbu u Oldham, Chester, Chesterfield, Lincoln City. Kasnije je kraće vrijeme boravio u SAD-u i igrao za Chicago Fire, Colorado Rapids, San Jose Earthquakes da bi se nakon toga vratio u Englesku i igrao za QPR, Barnet, Bristol Rovers i Nottingham Forest.

U Bristolu i Nottinghamu nastupao je na vrhunci karijere poslije čega je igrao za Zamalek, Apollon i Hibernian.

U ganskoj reprezentaciji nastupao je od 2006. do 2009. godine i u 27 nastupa postigao 12 golova.

FOTO: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!