Nogomet

Jakirović: "Jedva čekam kraj prijelaznog roka, svaki dan netko može otići i to utječe na igrače"

Mihaela Bradovski • petak, 23.08.2019.
Jakirović: "Jedva čekam kraj prijelaznog roka, svaki dan netko može otići i to utječe na igrače"
Foto: Pixsell

Gorica u šestom kolu HT Prve lige dočekuje Istru 1961 u susretu u kojem će tražiti tri boda i pokušati zaboraviti poraz s Poljuda...

Malo zgusnut raspored odigravanja susreta, ali u Gorici su na to spremni.

"Bit će nam to treća utakmica od pet u ova dva tjedna i znamo što nas čeka, za to smo se i pripremali. Nema alibija i moramo biti na razini. Trener Prelec složio je respektabilnu momčad koja ima glavu i rep pa i šest bodova, puno je bolja nego prošle sezone. Ćuže je postigao šest golova i to je vrhunski dojam, ali nije Istra samo Ćuže, ima tu još dosta opasnih igrača i morat ćemo jako dobro pripaziti", istaknuo je Jakirović, a prenosi City portal.

U ovom susretu Jakirović ne može računati na dvojicu vrlo bitnih igrača, Kristijana Lovrića i Cherifa Ndiayea.

"Jako će nam nedostajati, Cherif je možda i u najboljoj formi, a Lovrić svojom nepredvidljivošću uvijek bilo kome može napraviti dar mar. Nema veze, bit će ovo prilika za druge igrač", dodaje Jakirović.

Jakirović s razlogom ističe da jedva čeka kraj prijelaznog roka jer se previše klubova kreće oko njegovih igrača. Lovrić, Ndiaye, Čabraja, svi se spominju u kontekstu odlaska.

"Jedva čekam da završi prijelazni rok. Svaki dan netko može otići i to utječe na igrače, njihovo ponašanje i nervozu, razgovarali smo već s njima i tu bude svega, ali treba ih razumjeti, nije to lako. Tako je bilo i s Miyom koji je trebao igrati protiv Hajduka, no onda se pojavila vijest kako je transfer pri kraju i on mi dođe i kaže da nije psihički spreman igrati. Vjerojatno u strahu od ozljede", kaže Jakirović.

Gorica iz sezone u sezonu sve više raste, svjestan je toga i Jakirović.

"Kad sam vidio kako igrači Hajduka slave pobjedu nad nama, to je i meni i mojoj momčadi znak da smo napravili nevjerojatan posao, da su nas počeli jako respektirati. Međutim, mi se s time moramo znati i nositi. Ne smijemo ući u nervozu nakon jedne sudačke odluke, moramo znati što nam je fokus. Za ovu utakmicu fokus je na koncentraciji, na tome da se da sve od sebe. A rezultat će biti kakav bude, jer ovo je sport, najvažnije nam je da znamo što je naša zadaća i odraditi to na najbolji mogući način."

Dobra vijest je povratak u kadar Marija Marine, uskoro se vraća i Mario Maloča, a pravo nastupa imaju Dario Čanađija i Jiloan Hamad.

"To je odlično, konkurencija je jača i tjera te naprijed. Iskoristili smo Županijski kup i dali po poluvrijeme Čanađiji i Hamadu, Dario je potpuno spreman, poznaje naše igrače i bio je moja velika želja. Hamad je bez obzira na fizičko stanje ozbiljan igrač, iskusan je i mislim da nam obojica mogu pomoći."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!