Nogomet

Prelec pred Goricu: "Pred nama teško iskušenje, ali znamo da smo spremni"

Petar Jenjić • nedjelja, 25.08.2019.
Prelec pred Goricu: "Pred nama teško iskušenje, ali znamo da smo spremni"
Foto: Pixsell

Trener Istre 1961 Ivan Prelec najavio je utakmicu Puljana kod Gorice koju je uveo u HT Prvu ligu. Najavio je tešku utakmicu protiv momčadi koja je napravila iskorak u domaćim utakmicama...

Pred nogometašima Istre 1961 gostovanje je kod Gorice od 18 sati. Bit će tu dosta emocija za trenera gostiju Ivana Preleca koji je spomenutu momčad i uveo u HT Prvu ligu.

"Gorica i Dinamo klubovi su koji su meni puno dali, kao igraču, a kasnije još i više kao treneru. Prema njima gajim posebne emocije, no to me danas neće sputavati. Naprotiv, predstavljat će mi poseban gušt. U Velikoj Gorici imat ću priliku nešto napraviti sjedeći na drugoj klupi. U ovom sam trenutku maksimalno usredotočen na Istru i volio bih da jednog dana o njoj mogu pričati kao o klubu koji mi je dao puno i s kojim sam zajedno rastao. Želim da u budućnosti kod mene ima posebno mjesto."

S radom u Gorici dobro je upoznat.

"Kostur momčadi Gorice s kojom sam ostvario plasman u Prvu HNL ostao je na okupu i prošle sezone iznio najveći teret, uz pojačanja koja su doveli. Upoznat sam sa situacijom unutar kluba, kvalitetom igrača i činjenica je da znam što su sve oni sposobni napraviti. To će mi sigurno biti određena prednost. U prošlom prvenstvu svima je pokazala da to što radi i rezultati koje ostvaruje nije slučajnost, a u istom je tonu nastavila i ove sezone. Svjesni smo da nas čeka izuzetno zahtjevna utakmica protiv momčadi koja ima svoj stil igre od kojeg ne odustaje. S tim stilom igre i svojom kvalitetom sposobna je pobijediti svakog u Prvoj ligi."

U kadru Gorice sigurno neće biti Lovrića i Ndiayea, dok je Miya prodan u turski Konyaspor.

"To su igrači koji su iskočili i u ovom trenutku čine prevagu. Njihov izostanak predstavljat će im određeni hendikep, ali Gorica ima veliku širinu kadra. Na svakoj poziciji ima dva igrača koji mogu u svakom trenutku odgovoriti na ono što potrebne zahtjeve, a od ovog kola u konkurenciju ulaze Čanađija i Hamad. To sve ukazuje da je pred nama teško iskušenje, ali znamo da smo spremni i sposobni polučiti pozitivan rezultat, nije dvojio Prelec."

Nakon što je prošle godine igrala jako dobro u gostima, ove igra dobro i kod kuće.

"Prošle sezone puno bolje rezultate postizala je na gostovanjima, ali sada je napravila iskorak i na domaćim utakmicama, što potvrđuju pobjede nad Osijekom i Rijekom. Vjerojatno bi im to bilo teže napraviti da su te momčadi došle s nominalno prvim sastavima, ali znamo da i Osijek i Rijeka imaju širinu, a usto i igrači s klupe jako su motivirani da se pokažu u pravom svjetlu kad dobiju priliku. Ne trebaju te rotacije umanjivati zasluge Gorice u tim utakmicama, jer bez obzira na sve, trebalo ih je dobiti, a ona je pokazala da je za to sposobna."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!