Ostali sportovi

Šokantna večer u Indianapolisu: Andrew Luck iznenadno objavio kraj karijere

Petar Jenjić • nedjelja, 25.08.2019.
Šokantna večer u Indianapolisu: Andrew Luck iznenadno objavio kraj karijere

Quarterback Indianapolis Coltsa Andrew Luck na press konferenciji objavio je odlazak u mirovinu s 29 godina zbog problema s ozljedama...

Nevjerojatan i šokantan razvoj događaja u Indianapolis Coltsima kada je Andrew Luck odlučio objaviti kraj svoje karijere. Coltsi su igrali predsezonsku utakmicu protiv Chicago Bearsa, Luck nije igrao zbog ozljede, ali pored terena se smijao i razgovarao sa svojim suigračima.

Nakon utakmice 29-godišnji quarterback objavio je kraj jer se više ne može nositi sa stalnim ozljedama. Čitava press konferencija trajala je oko 25 minuta.

"Zapeo sam u procesu, nisam mogao živjeti život kakav sam želio. Uzelo mi je radost iz ove igre. Jedini način da nastavim dalje jest da se maknem iz nogometa. Ovo nije jednostavna odluka, ovo je najteža odluka u mom životu, ali i ona prava."

Činilo se kako je blistava karijera pred njim nakon što je biran kao prvi pick drafta 2012. godine. Vodio je Coltse do doigravanja u svakoj od prve tri sezone, ali sve je krenulo nizbrdo 2015. godine kada je stigla serija ozljeda.

Međutim, unatoč svemu, prošle se sezone vratio jači nego ikad. 4539 yardi i 39 polaganja za nagradu Povratnika godine gdje je odveo Indianapolis u doigravanje.

Ovakav razvoj događaja iznenadio je sve, a ESPN ga uspoređuje s odlaskom Michaela Jordana u mirovinu 1993. godine.

Prema statističkim podacima, samo su dvojica igrača u NFL povijesti imala bolje posljednje sezone u svojim karijerama. Jedan je nekadašnji igrač Minesotta Vikingsa Robert Smith koji je pretrčao 1521 yard sa svojih 28 godina, a drugi je Jim Brown, quaterback Cleveland Brownsa i osvajač NFL naslova 1964. godine.

Odmah su se promijenili i koeficijenti za osvajanje naslova. Tako je koeficijent da će Coltsi osvojiti naslov prvaka, prema američkom Sportsbooku, porastao s 13 na 31. Koeficijent za osvajanje AFC South divizije bio je 1.74, a sada je 3.10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!