Vodeni sportovi

Nevjerojatni Franko Grgić srušio svjetski rekord i uzeo titulu svjetskog prvaka!

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2019.
Nevjerojatni Franko Grgić srušio svjetski rekord i uzeo titulu svjetskog prvaka!
Foto: EPA

Mladi Franko Grgić osvojio je i drugo zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Budimpešti. Ovaj put popravio je i svjetski rekord...

Franko Grgić vjerojatno je najveći potencijal koji je hrvatsko plivanje ikada imalo ili u najmanju ruku uz bok Duji Draganji.

Potvrđuje to nastupima na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti gdje je stigao do svog drugog zlata i to na kakav način!

Nakon što je uzeo zlato na 800 metara s novim apsolutnim hrvatskim rekordom i europskim juniorskim rekordom, Grgić je uzeo titulu svjetskog prvaka na 1500 metara.

U toj utrci isplivao je iznimno brzih 14:46.09 što je novi hrvatski rekord, srušio je svoj najbolji rezultat na 1500 metara za više od deset sekundi te popravio svjetski juniorski rekord za više od pet sekundi.

Grgić je tako stigao do zlata ostavivši iza sebe srebrnog Australca Thomasa Neilla za više od 13 sekundi te trećeplasiranog Rusa Ilju Sibirceva za više od 19 sekundi.

Koliko je ovo vrijedan rezultat, dovoljno govori podatak da bi Grgić s njim bio šesti na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo25.08.2019. u 20:49
    Nakon dugo vremena opet imamo vrhunskog plivaca.
    cimbo