Nogomet

Bjelica: "Moramo biti na pravoj razini i onda vjerujem da će nam šanse biti velike za prolaz u Ligu prvaka"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.08.2019.
Bjelica: "Moramo biti na pravoj razini i onda vjerujem da će nam šanse biti velike za prolaz u Ligu prvaka"
Foto: FaH

Dinamo je otputovao za Norvešku gdje ga očekuje uzvratni susret play-offa Lige prvaka. Modri na uzvrat u Trondheim odnose prednost 2:0, a Nenad Bjelica je optimist...

Dosta razloga za optimizam ima Nenad Bjelica uoči uzvratnog dvoboja Lige prvaka. Dinamo je u Maksimiru slavio 2:0 i ima lijepu prednost uoči uzvrata.

"Možemo se pozvati na optimizam, imamo dobar rezultat što ništa ne znači jer čeka nas puno posla u Trondheimu. Vjerujem da smo spremni i da ćemo ponoviti partiju iz Zagreba."

Rosenborg je dobro proučen, posebno je opasan na svom travnjaku.

"Vidjeli smo i ovu utakmicu i sve koje su igrali kod kuće te pokazuju dosta veliku snagu na svom terenu. No kažem, spremni smo, vjerujem da ćemo ponoviti utakmicu iz Zagreba ili onu iz Budimpešte. Mi moramo biti na pravoj razini i onda vjerujem da će nam šanse biti velike za prolaz u Ligu prvaka."

Bjelica tvrdi kako će Dinamo igrati na pobjedu jer drugačije niti ne zna, a što se tiče sstava, neće biti nekih dramatičnih promjena.

"Zalaganje, angažiranost to tražimo, igrat ćemo na pobjedu jer drugačije ne znamo i to ćemo zahtijevati od prve minute te ćemo vidjeti kako će završiti."

"Hoće li biti promjena, to ćemo vidjeti sutra. Momčad je pokazala dosta dobru formu u zadnje dvije-tri utakmice tako da neće biti puno promjena ako ih i bude."

Od Rosenborga ne očekuje nikakva iznenađenja, zna se kako igra i što se može očekivati.

"Ovo što smo vidjeli igrali su slično i protiv Stabaeka i BATE Borisova i protiv nas, imaju jako dobre igrače na krilima, neugodan centarfor, dva vezna ofenzivna igrača koji jako dobro igraju i mogu biti vrlo opasni iz druge linije. To je njihov stil, ne sad s ovim trenerom već generalno Rosenborg godinama tako igra. Takve ih očekujemo, ne vjerujemo da će nešto puno mijenjati."

Za vikend je Dinamo trebao igrati protiv Rijeke, ali je taj dvoboj u konačnici odgođen.

"Da smo igrali, rotirao bih svih 11 igrača pa bi to bila samo napor za trenera, za igrače ne bi bio. Ovako smo u miru mogli pripremati utakmicu. U subotu smo odigrali prijateljsku utakmicu za igrače koji nemaju ritam utakmica u zadnjem tjednu, odnosno nisu nastupili u srijedu, tako da ih zadržimo u natjecateljskom ritmu. Mi smo imali tu utakmicu svejedno, ne na razini Rijeke, ali..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!