Tenis

Serena Williams pregazila Mariju Šarapovu za samo sat vremena

Mihaela Bradovski • utorak, 27.08.2019.
Serena Williams pregazila Mariju Šarapovu za samo sat vremena
Foto: EPA

Dvoboj koji se s nestrpljenjem očekivao još od ždrijeba, potrajao je vrlo kratko. Za samo sat vremena Serena je ispratila Mašu s terena...

Serena Williams još je malo popravila omjer pobjeda i poraza protiv Marije Šarapove i sada ima čak 20 pobjeda i samo dva poraza. Ova 20. pobjeda bila je posebno impresivna, a nekako je to bio i najneravnopravniji dvoboj dosad već u startu.

I dok Williams prema svom programu odrađuje sezonu, Šarapova je bila van terena od kraja siječnja pa sve do sredine lipnja kada se počela vraćati nakon problema s ozljedom.

Pauza je bila prevelika, od povratka je upisala samo dvije pobjede protiv Kužmove i Riske te je daleko od prave forme i nedostaje joj mečeva. Williams je to znala iskoristiti i za sat vremena slavila je 6:1, 6:1 te izborila drugo kolo US Opena.

"Njena igra mi dosta odgovara i uvijek govorim da njezine loptice uvijek dobro dolaze u moju zonu udarca, ne mogu objasniti, ali ispada savršeno za mene", istaknula je Serena koja je zadnji put od Šarapove izgubila još 2004. godine.

Iako je upisala težak poraz, Šarapova se ne namjerava predati.

"Vjerujem u svoje mogućnosti. Možete me otpisati, mnogi me mogu otpisati nakon što izgubim 6:1, 6:1 u prvom kolu US Opena, ali sve dok me ne otpiše ona osoba u meni, sve je u redu", poručila je Šarapova.

Nakon što je pregazila Šarapovu, Williams se okreće novom izazovu, 17-godišnjoj Amerikanki Caty McNally.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!