Nogomet

Trećeligaški dvoboj u Slavoniji, Jadran dolazi spreman: "Znamo sve o Belišću"

Branimir Korać • srijeda, 28.08.2019.
Trećeligaški dvoboj u Slavoniji, Jadran dolazi spreman: "Znamo sve o Belišću"
Foto: Pixsell

Još jedan od zanimljivih dvoboja današnjeg programa Kupa Hrvatske bit će odigran u Belišću gdje istoimeni domaćin, član trećeligaške istočne skupine, dočekuje Jadran Luku Ploče, trećeligaša s juga...

U trećeligaškom dvoboju na startu Kupa Belišće dočekuje Jadran Luka Ploče. Očekuje se dobar u zanimljiv susret, Belišćani iza sebe imaju već jedno prvenstveno kolo i susret koji je donio dramu, a Jadran će tek krenuti s prvenstvom.

Trebao bi to biti dvoboj izjednačenih momčadi, iza Slavonaca je težak i intenzivan dvoboj u Pleternici gdje su izvukli pobjedu golom u 94. minuti preko veterana Zorana Ratkovića. Za to vrijeme Jadran je odrađivao pripreme za sezonu, ali i za ovaj dvoboj protiv Belišća.

Trener Belišćana Davor Rupnik nada se kako njegovi igrači mogu izvući pobjedu u ovom susretu. "Lijepo je što igramo ovu utakmicu, drago nam je i nadam se da možemo izboriti prolaz što bi nam bila nagrada za stogodišnjicu kluba", istaknuo je Rupnik za Sportnet.

Ovaj dvoboj protiv Jadrana dolazi u malo nezgodnom trenutku, nakon prvog prvenstvenog kola i teškog gostovanja kada se igrači još nisu uveli u ritam utakmica.

"Svi koji su igrali u Pleternici znaju koliko ke teško tamo igrati stoga nam je ta pobjeda još važnija. Imamo problema, nisu svi spremni, izostanaka je puno i nedostajat će nam četvorica igrača u ovom susretu."

U Jadranu vrlo ozbiljno shvaćaju ovaj dvoboj, koliko s mu ozbiljno pristupili govori i podatak da su dan ranije stigli u Slavoniju, poslijepodne odradili trening i zaputili se na susret.

Za Jadran će ovo ujedno biti i dobra provjera u kojoj će vidjeti gdje se trenutno nalaze. Odradili su pripreme, ali ovo će biti pokazatelj što su na pripremama napravili i što momčad trenutno može.

"Spremni idemo u Belišće. Odradili smo trening u Slavonskom Brodu i jedva čekamo taj susret, prvi nakon dugačkih priprema. Idemo probati ostvariti prošlogodišnji uspjeh kada smo došli do osmine finala. Znamo sve o Belišću, znamo da su igrali u Pleternici i da im je nedostajalo dosta igrača, ali i da bi situacija trebala biti bolja", ističe za Sportnet trener Jadrana Goran Proleta.

Trener Proleta zadovoljan je odrađenim na ovim pripremama i čini se kako je momčad danas još šira i još spremnija za borbu za visoke pozicije na jugu.

"Otišla su nam trojica, a došla sedmorica novih igrača. Dvojica koji su napustili klub su iz prvih 11, ali smo zato doveli četvoricu-petoricu stvarno kvalitetnih igrača. Na pripremama smo odradili pet utakmica, nismo se htjeli dodatno uvlačiti u još više pripremnih dvoboja, procijenili smo da je ovo optimalno", dodaje Proleta.

U svakom slučaju očekuje se zanimljiv dvoboj u Belišću u koji obje momčadi ulaze uvjerene u prolaz u sljedeću rundu. Susret počinje u 16 sati.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!