Nogomet

Bišćan: "Ispred nas je utakmica koja bi se mogla pamtiti, utakmica koja može donijeti jako puno"

Branimir Korać • srijeda, 28.08.2019.
Bišćan: "Ispred nas je utakmica koja bi se mogla pamtiti, utakmica koja može donijeti jako puno"
Foto: Pixsell

Rijeka je spremna za uzvratni dvoboj Europske lige protiv Genta. Prvi susret u Belgiji okončan je 2:1 za domaćina, a u uzvratu će Riječani probati doći do željenog rezultata...

Utakmiva o kojoj se u Rijeci priča već danima, živi se za dvoboj protiv Genta. Igor Bišćan svjestan je uloga, a status favorita prebacuje na goste.

"Sve je jasno, ispred nas je utakmica koja bi se mogla pamtiti, utakmica koja može donijeti jako puno. S nogometne strane jasno je da igramo protiv favorita, protiv momčadi koja je taj status potvrdila i u prošlom susretu. Čeka nas jako težak posao ukoliko želimo, a naravno da želimo, u Europsku ligu. Oni su favoriti, imaju prednost i kvalitetniji su, ali mi vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo mi u EL."

Rijeka će igrati agresivno, u nekoj mjeri i otvoreno, ali morat će biti vrlo pametna kako bi spriječila neki pogodak koji bi zakomplicirao posao.

"Najljepše bi bilo zabiti u zadnjoj sekundi, ali teško je predvidjeti u kojem smjeru utakmica može otići. Moramo biti svjesni da je rezultat takav da ostavlja utakmicu otvorenom. Treba uzeti u obzir odnos snaga i biti pametan u količini rizika. Najbitnije je da mi s više agresije odigramo nego tamo, da budemo čvrsti i ostanemo što duže u situaciji u kojoj su naše šanse veće."

Što se tiče ozlijeđenih, Gorgon, Tomečak i Kvržić, za svakog postoji nada u nastup, barem mala.

"Jedan će igrati od prve minute (Gorgon), drugi određenu minutažu (Tomečak), ne znamo još kakva je situacija s Tomečakom, Kvržića isto treba procijeniti. Bila je ozbilja ruptura, ali neki tretmani su ga približili tome da bude u ekipi."

Taktika je već u biti određena, Bišćan zna kako će Rijeka igrati.

"Imam u svojoj glavi kako ćemo otprilike igrati, ali naravno da ne mogu sada o tome govoriti."

Kod Genta ne očekuje velike promjene.

"Eventualno jedna promjena, možda dvije maksimalno u imenima, ali ne vjerujem da će mijenjati sustav i način na koji su igrali u zadnje vrijeme."

Prolaz protiv Genta kotirao bi vrlo visoko na ljestvici Bišćanovih uspjeha karijere.

"Nije trenutak da se mene ističe u prvi plan, nisam uopće razmišljao o tome. Ovako na naglo postavljeno pitanje ne znam ni što bih rekao, bitan je klub, bitni su navijači, moji igrači. To bi sigurno bio lijep uspjeh..."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!