Nogomet

Petrinjci čvrsto na zemlji nakon izbacivanja Međimurja: "Nismo poletjeli nakon Dugog Sela, nećemo niti sada"

Za Sportnet: Branimir Korać • četvrtak, 29.08.2019.
Petrinjci čvrsto na zemlji nakon izbacivanja Međimurja: "Nismo poletjeli nakon Dugog Sela, nećemo niti sada"

Drugoligaš iz Čakovca nije "preživio" gostovanje u Petrinji i oprostio se od Kupa. Domaća Mladost bila je bolja s 3:0 i na kraju je zasluženo otišla u šesnaestinu finala gdje će za nagradu ugostiti momčad splitskog Hajduka...

Petrinjska Mladost proživljava ugodne dane. Nakon što se vratila u Treću HNL poslije godina lutanja po županijskim i međužupanijskim rangovima, upisala je prvu pobjedu u Kupu od 2011. godine kada je eliminirala Novalju.

Ovaj put igrala je protiv drugoligaša Međimurja i u Petrinji je slavila s 3:0. Tako su Petrinjci nakon odličnog ulaska u sezonu i pobjede u Dugom Selu u prvom kolu, preskočili i prvu prepreku u Kupu i to renomiranog drugoligaša.

"Nakon 3:0 mogu biti zadovoljan. Mi smo se dogovorili da u utakmicu krenemo agresivno i to nam je bila prva misao. Protivnik je bilo Međimurje, za ovu sezonu s pojačanom momčadi, uostalom to je drugoligaš kojeg svakako treba shvatiti ozbiljno. Mi imamo mladu i kvalitetnu ekipu i upravo onako kako smo se i dogovarali, tako smo i krenuli. Prvih 20 minuta odradili smo jako kvalitetno, igrali visoko i pokušavali sve odrađivati sa što manje dodira. Kod gubitka lopte odmah smo je pokušali vratiti na našu stranu. Posebno mogu izdvojiti mladog Karla Abramovića koji je bio jako raspoložen i zaslužen je za dva čista kaznena udarca. U prvom poluvremenu Međimurje nije niti došlo do naših vrata, imali su i igrača manje i utakmica nije niti u jednom trenutku dolazila pod znak pitanja", istaknuo je trener Mladosti Zoran Buinac za Sportnet.

Buinac je preuzeo Mladost od ovog ljeta, riječ je o treneru vrlo bogatog iskustva rada s igračima s područja Siska i Petrinje, odlično ih poznaje i nije mu trebalo puno vremena da posloži momčad i podigne je na željenu razinu za treći rang. Unatoč dobrom startu u sezonu, čvrsto je na zemlji.

"Nama ovdje još nije igrao Zvonimir Filipović, sjajan igrač koji je u Dugom Selu zaradio dva žuta kartona i morao je propustiti Kup, srećom može igrati u sljedećem kolu protiv Jaruna. Mi se ničim ne opterećujemo, prvenstvo je dugačko i cilj nam je postati stabilan trećeligaš. Nismo poletjeli nakon Dugog Sela, nećemo niti sada, toliko smo zdravo na zemlji. Ne želimo stvarati neke priče da smo sada konkurenti za nešto, samo želimo dobro igrati, pokazati da dobro radimo i ispuniti svoje ciljeve", poručuje Buinac.

Međimurci su u Petrinju doputovali u ponešto izmijenjenom sastavu razmišljajući u velikoj mjeri više o prvenstvenom dvoboju protiv Sesveta. Domaćin je ipak predobra momčad da to ne bi iskoristila i trener Matija Kristić nakon susreta nije mogao ništa drugo nego čestitati domaćinu na pobjedi.

"Prvo i osnovno čestitam domaćinu na pobjedi. Mi smo išli svjesno s drugom momčadi kako bi odmorili igrače jer nam je prvenstvo važnije. Od početka susreta dogodio se splet nesretnih okolnosti, dva penala, dva crvena kartona i utakmica je riješena", kaže Kristić za Sportnet.

Međimurci se sada okreću prvenstvenim obavezama, Kup je za njih gotova stvar dok će Petrinja za mjesec dana biti na nogama. Na Gradski stadion u sklopu šesnaestine finala Kupa dolazi Hajduk koji će biti, jasno, apsolutni favorit.

Neće se Petrinjci tako lako predati, pokušat će skupo prodati kožu kao što je to bilo neposredno prije rata kada su imali na konopcima Crvenu zvezdu na tom istom stadionu. Predvođeni sjajnima Goranom Paulićem i Nenadom Popovićem pred prepunim stadionom držali su Zvezdu u šahu i pali tek u produžecima kada su ostali bez snage te su izgubili s 5:3. Kod 2:2 na kraju regularnog dijela meč loptu imao je Darko Mance, svi su već vidjeli loptu u mreži i prolaz Mladosti, ali ona je efeom prošla par milimetara pokraj vratnice. Može li ova Mladost namučiti Splićane na sličan način? Vrijeme će pokazati.

FOTO: GŠNK Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!