Vodeni sportovi

Braća Sinković apsolutnom dominacijom do titule svjetskih prvaka!

Branimir Korać • subota, 31.08.2019.
Braća Sinković apsolutnom dominacijom do titule svjetskih prvaka!
Foto: EPA

Braća Martin i Valent Sinković pregazili su konkurenciju na Svjetskom prvenstvu i osvojili su zlatno odličje u dvojcu! Finalnu utrku imali su potpuno pod kontrolom i nitko im u biti nije niti zaprijetio, potpuno zasluženo uzeli su naslov svjetskih prvaka!

Martin i Valent Sinković još jednom su potvrdili apsolutnu dominaciju gdje god se pojave. Odradili su sjajnu utrku u finalu dvojca bez kormilara, potpuno su kontrolirali situaciju na stazi pod početka do kraja i nitko nije ozbiljnije zaprijetio.

U Linz-Ottersheimu prvi cilj ispunjen je ulaskom u finale čime je osiguran nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. U finalu su nastavili tamo gdje su stali na proteklim velikim natjecanjima.

Nakon što su u dvojcu na pariće osvojili sve što su mogli osvojiti, prebacili su se u dvojac bez kormilara gdje su na prvom Svjetskom prvenstvu bili srebrni i nakon toga uzeli dvije titule europskih prvaka i sada i drugu titulu svjetskih prvaka.

Ova finalna utrka bila je jednosmjerna od vrlo rane faze. Sinkovići su već u prvoj četvrtini utrke stvorili visoku prednost te su imali dvije sekunde prednosti nad drugoplasiranim Novozelanđanima Thomasom Murrayjem i Michaelom Brakeom.

Ta prednost rasla je u nastavku utrke, vrlo brzo došli su do razmaka od više od čamca prednosti i nakon toga potpuno kontrolirali ono što se događa iza njih.

Na svaki pokušaj Novozelanđana da se možda malo približe i zaprijete, Sinkovići su imali spreman odgovor, podizali ritam i uništavali nadu protivnicima.

U cilj su ušli s vremenom 6:42.280 što je, zanimljivo, sporije i od B i od C finala koje je odrađeno u boljim uvjetima.

Novozelanđani su lakoćom doveslali do drugog mjesta, a Australci su završili na trećem mjestu. Podbacili su Talijani koji su dosta prijetili uoči Prvenstva, a na kraju su ostali bez medalje.

Dvojac bez kormilara:
1. Sinković/Sinković (Hrvatska) 6:42.280
2. Murray/Brake (Novi Zeland) 6:45.470
3. Hardy/Hicks (Australija) 6:51.810
4. Lodo/Vicino (Italija) 6:55.340
5. Canalejo/Garcia (Španjolska) 6:57.400
6. Onfroy/Onfroy (Francuska) 7:02.050

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!