Ostali sportovi

Hrvatice pružile sjajan otpor i hrabro pale protiv favoriziranog domaćina

Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.09.2019.
Hrvatice pružile sjajan otpor i hrabro pale protiv favoriziranog domaćina
Foto: FaH

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je poraz u osmini finala Europskog prvenstva protiv domaćina Turske. U Ankari se odvijala prava drama, a Turkinje su slavile u pet setova sa 16:14 u petom...

Iako je Turska ušla u ovaj susret u statusu velikog favorita, Hrvatice su napravile ono što su i najavljivale - pružile su baš sve od sebe kako bi stavile Tursju na muke te pokušale doći do iznenađenja.

Nije puno nedostajalo, Hrvatska je igrala svoju najbolju utakmicu na ovom Europskom prvenstvu, hrabro se postavila i držala Tursku u neizvjesnosti.

Prvi set Turkinje su dobile s 26:24, tu su one bile bolje u većini seta, Hrvatska se vratila u završnici, ali Turska je ipak uzela prvi set.

U drugom setu promijenjene uloge, samo što Hrvatska u završnici seta nije dopstila Turskoj povratak i set je otišao na hrvatsku stranu s 25:18.

Prava drama uslijedila je u trećem setu gdje je Hrvatska uspjela spasiti se nakon niza turskih set lopti i na kraju s 33:31 došla do vodstva 2:1 u setovima.

Turska je izjednačila na 2-2 u setovima uz bolju igru u četvrtom setu da bi u petom malo nedostajalo za veliko iznenađenje.

Hrvatska se našla u neugodnom zaostatku, Turkinje su sjajno otvorile set, ali Hrvatska se nije predala, uspjela se vratiti iz minusa i učiniti završnicu dramatičnom. Turkinje su ipak uzele set sa 16:14 i prošle u četvrtfinale.

Samanta Fabris bila je prvo ime kod Hrvatske s 39 upisanih poena.

Europsko prvenstvo, osmina finala:
Turska - Hrvatska 3:2 (26:24, 18:25, 31:33, 25:22, 16:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!