Tenis

Donna Vekić prvi put u karijeri do četvrtfinala na Grand Slamu i pobjede protiv Goerges

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.09.2019.
Donna Vekić prvi put u karijeri do četvrtfinala na Grand Slamu i pobjede protiv Goerges
Foto: EPA

Donna Vekić prekinula je dvije tradicije. Prvi put u karijeri prošla je u četvrtfinale na Grand Slam turnirima i to prvi put u karijeri svladala je Juliju Goerges...

Donna Vekić potvrdila je odličnu formu prolaskom u četvrtfinale US Opena. Dva puta dosad je došla do četvrtog kola na Grand Slam turnirima, ali nikada nije probila tu granicu, sve do danas.

Da stvar bude još neugodnija, za protivnicu je imala Njemicu Juliju Goerges, igračicu od koje je dosad uvijek gubila i povrh svega i ovdje je Donna bila u teškoj situaciji. Goerges je imala dobitnu poziciju, meč u rukama, meč loptu, ali nije to iskoristila.

Od početka meča sve je išlo krivim smjerom. Vekić je krenula nervozno i zaostajala vrlo rano 3:0 da bi se sredinom seta uspjela vratiti. Set je otišao u tie-break gdje je Goerges tijesno slavila sa 7:5.

I u drugom setu Goerges je krenula ranim breakom i držala je prednost do završnice seta. Kod 5:4 imala je meč loptu, Vekić se izvukla i vratila izgubljeni servis da bi kod 6:5 Vekić napravila break i uzela set.

Psihološka prednost sada je bila na strani Vekić koja je pritiskala, a napokon uspjela kod 4:3 napraviti break i nakon toga za dva sata i 45 minuta doći do pobjede.

U četvrtfinalu će igrati protiv Belinde Bencic s kojom je igrala triput, dva puta gubila 2014. godine te jednom slavila ove godine.

US Open, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska, 23) - Julia Goerges (Njemačka, 26) 6:7(5), 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!