Tenis

Vekić: "Jako sam napredovala u vjerovanju da mogu pobijediti u bilo kojem trenutku"

Mihaela Bradovski • utorak, 03.09.2019.
Vekić: "Jako sam napredovala u vjerovanju da mogu pobijediti u bilo kojem trenutku"
Foto: EPA

Donna Vekić izborila je prolaz u četvrtfinale US Opena prvi put u karijeri. Vekić je slavila u osmini finala protiv Julije Goerges...

Donna Vekić prošla je u četvrtfinale US Opena, a nije imala lagan posao. Igrala je protiv igračice koju nikada ranije nije pobijedila, bila je suočena s meč loptom u pokušaju da prvi put dohvati četvrtfinale na Grand Slam turniru.

"Osjećala sam da je momentum na mojoj strani nakon drugog seta, znala sam da će razmišljati o toj meč lopti. Imala sam prilike ranije joj oduzeti servis u trećem setu, ali uvijek je odservirala sjajno. Sretna sam što sam ipak na kraju uspjela doći do tog breaka."

Vekić je mentalno napredovala i ove godine pokazala je kako može izvući mećeve u kojima je u gubitničkoj poziciji.

"Mentalno sam se jako promijenila ove godine. Jako sam napredovala u vjerovanju da mogu pobijediti u bilo kojem trenutku pa čak i kada sam suočena s meč loptama. U Torontu protiv Madison Keys to je bilo na nekoj drugoj ratini, već sam jednom nogom bila u svlačionici. No kada su mečevi tijesni, kada se nađeš protiv meč lopti, uvijek moraš vjerovati u preokret", dodaje Vekić.

Početak puta na US Openu nije bio lagan, u prvom kolu namučila se protiv Richel Hogenkamp.

"Uvijek moram stvari malo zakomplicirati. Prvo kolo bilo je stvarno teško jer je Richel Hogenkamp protivnica koja mi ne odgovara. Nakon toga sam odigrala protiv Putinceve stvarno dobar meč. U ovom meču bilo je dosta dobrih servisa i nije se previše igralo. U trećem setu pokušala sam biti agresivnija i nadam se da mogu još bolje do kraja turnira."

Slijedi Belinda Bencic koju jako dobro poznaje.

"Mislim da sam je pobijedila u Parizu prvi put. Često zajedno treniramo i jako dobro je poznajem. Ona je stvarno sjajna cura. Jedva čekam da zajedno budemo na terenu u srijedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!