Košarka

Njemačka poražena i od Dominikanske Republike, a Crna Gora i od Novog Zelanda

Branimir Korać • utorak, 03.09.2019.
Njemačka poražena i od Dominikanske Republike, a Crna Gora i od Novog Zelanda
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva, a dvije europske reprezentacije upisale su i druge poraze. Njemačka je doživjela totalni kolaps protiv Dominikanske Republike, a Novi Zeland je svladao Crnu Goru...

Crnogorci su u vrlo važnoj utakmici poraženi od Novog Zelanda i u teškoj su situaciji, a u dvoboju punom nervoze koji je izazivao velike prosvjede kod Crnogoraca, izbornik je i isključen, Novi Zeland se bolje snašao.

Gotovo cijelo vrijeme Crnogorci su hvatali zaostatak, uspjeli su na početku zadnje dionice i povesti, ali vrlo brzo Novi Zeland je vratio prednost na svoju stranu i na kraju odnio pobjedu.

Corey Webster predvodio je Novi Zeland s 25 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Isaac Fotu dodao je 20 poena i sedam skokova.

Kod Crne Gore Nikola Ivanović ubacio je 18 poena uz sedam skokova, Nikola Vučević dodao je 15 poena i devet skokova, a Bojan Dubljević 13 poena i 13 skokova.

Česi su očekivano bili bolji od Japana s 89:76 i u zadnjem kolu protiv Turske odlučivat će o putniku u sljedeću fazu natjecanja. Japan definitivno otpada i to vjerojatno sa sva tri poraza u skupini.

Čehe su predvodili s po 22 poena Blake Schilb i Jaromir Bohačik. Naravno, najbolji Japanac bio je Rui Hachimura s 21 poenom i šest skokova dok je Yuta Watanabe dodao 15 poena i pet skokova.

Njemačka je ispala nakon poraza od Dominikanske Republike. Veliki iznenađenje, Njemačka je odigrala jako lošu utakmicu i na kraju je izgubila 70:68.

Od početka nije mogla prelomiti susret na svoju stranu i kako je vrijeme odmicalo, tako je i nervoza sve više rasla.

Dominikanska Republika izdržala je u završnici, u zadnjoj minuti nije bilo poena na obje strane i Njemačka je upisala poraz. U završnici su očajnički pokušavali Schröder i Barthel, no promjene nije bilo.

Victor Liz predvodio je Dominikansku Republiku sa 17 poena i pet skokova, a Eloy Vargas 16 poena uz pet skokova. Kod Njemačke Dennis Schröder ubacio je 20 poena uz sedam asistencija dok je Daniel Theis dodao 12 poena uz osam skokova.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Japan76:89Češka
SAD93:92 *Turska
1SAD 30+75
2Češka 21+7
3Turska 12+3
4Japan 03-85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!