Tenis

Donna Vekić bez polufinala US Opena, Belinda Bencic slavila u dva seta

Branimir Korać • srijeda, 04.09.2019.
Donna Vekić bez polufinala US Opena, Belinda Bencic slavila u dva seta
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela proći u polufinale US Opena. Belinda Bencic imala je više mirnoće i slavila je sa 7:6, 6:3 te tako ušla među četiri najbolje...

Nakon što je ulaskom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima, Donna Vekić ipak je zaustavljena i neće u polufinale.

Protivnica joj je bila Belinda Bencic, Švicarka s kojom često radi i trenira, a ovaj put Bencic je bila bolja i slavila u dva seta te uzvratila Donni za poraz iz Roland Garrosa.

Ključnim se pokazao prvi set, nakon što ga je Vekić tijesno izgubila, Bencic je dodatno podigla samopouzdanje, zaigrala još bolje u drugom setu i otišla do pobjede.

U prvom setu Vekić je prva došla do breaka i to u pravom trenutku kada je povela s 5:4. Imala je servis za set, međutim nervoza je odradila svoje, Bencic je došla do 30:40, vratila break i vratila se u set. Odluka je pala u 13. igri gdje je Švicarka stekla prednost, došla do tri set lopte te realiziravši treću povela s 1-0 u setovima.

U drugom setu Bencic je igrala dobro na svom servisu i Vekić nije imala baše previše šanse. Nakon što je povela s 3:2 spasivši dvije break lopte, Donna do kraja meča nije više uzela niti jedan gem.

Bencic je slavila sa 7:6, 6:3 i izborila polufinale gdje će igrati protiv Biance Andreescu ili Elise Mertens.

US Open, četvrtfinale:
Belinda Bencic (Švicarska, 13) - Donna Vekić (Hrvatska, 23) 7:6(5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!