Košarka

Petorka dana: Bogdanović na najboljem putu za MVP trofej, Campazzo lider u pobjedi Argentine protiv Rusije

Jan Šneler • četvrtak, 05.09.2019.
Petorka dana: Bogdanović na najboljem putu za MVP trofej, Campazzo lider u pobjedi Argentine protiv Rusije
Foto: EPA

Zaključen je prvi krug natjecanja u četiri skupine na Svjetskom prvenstvu u Kini, a odlučili smo se za četiri igrača iz pobjedničke momčadi među kojima je najbolji bio sjajni Bogdan Bogdanović te jednog iz poražene koji je također pružio odličan nastup...

Facundo Campazzo (Argentina)

Argentinci igraju sjajno i grupnu fazu su zaključili s tri pobjede. U današnjem ključnom susretu protiv Rusije (69:61), briljirao je Facundo Campazzo kojeg smo i u najavi Svjetskog prvenstva istaknuli kao ponajboljeg pojedinca Argentine.

Campazzo je postigao 21 poen iako mu šut za tri nije bio najbolji (2/7). No, ono što je njegova velika snaga su asistencije kojih je prikupio sedam, a istaknuo se i sa šest skokova te tri ukradene lopte.

Bogdan Bogdanović (Srbija)

Da se sada zaključi Svjetsko prvenstvo, Bogdan Bogdanović bi premoćno pobijedio u kategoriji MVP-a. Biti vođa bilo koje selekcije je velika stvar, a vođa ovakve super momčadi kao što je Srbija je ogromni uspjeh. Bogdanović je bio fenomenalan u današnjoj pobjedi protiv Italije (92:77).

Konačni rezultat ne otkriva kako su Talijani bili vrlo blizu do samoga kraja te kako je upravo Bogdanović sjajnim šutom za tri poena donio mirnoću Srbiji. Na kraju je upisao učinak od 31 poena, četiri skoka i pet asistencija uz sjajnih 6/11 za tri poena. Šut 10/21 nije toliko realan jer je u jednom napadu prilikom ofenzivnog skoka i pokušaja da ubaci loptu u koš promašio barem dva-tri puta. U svakom slučaju velika snaga Srbije i trenutno najbolji igrač u Kini.

Gary Browne (Portoriko)

Gary Browne gotovo sigurno ne bi ušao u petorku dana da nije postigao najvažniji koš na cijelom susretu protiv Tunisa. Portoriko i Tunis igrali su za prolaz skupine i Browne je u posljednjem napadu, nekoliko sekundi do kraja pogodio tricu za pobjedu. Samo da je to zabio, bilo bi dovoljno da se prometne u heroja.

Ipak, ne treba zaboraviti kako je tijekom cijelog susreta igrao dobro i na kraju došao vrlo blizu double-double učinka. Zaustavio se na brojci od devet koševa, četiri skoka i osam asistencija. Sve to dovoljno da Portoriko ode u drugi krug u kojem će imati priliku napraviti čudo.

Danilo Gallinari (Italija)

U ovoj fazi natjecanja rijetko ubacujemo igrače poraženih momčadi u petorku dana, ali Danilo Gallinari je to definitivno zaslužio. Iako je Italija poražena od Srbije, valja izdvojiti najboljeg talijanskog igrača i košarkaša koji je gotovo cijeli susret vukao svoju reprezentaciju.

Nije uspjelo protiv Srbije, ali Italija će imati priliku protiv Španjolske i Portorika doći do pobjeda i borbe za medalju. Gallinari je danas postigao 26 poena uz osam skokova i jednu asistenciju. Napravio je sve to uz sjajan šut 8/13 i da je Italija slavila on bi definitivno bio igrač dana.

Yanick Moreira (Angola)

Po prvi put od početka natjecanja, u petorku ćemo ubaciti i jednog angolskog košarkaša. Iako je susret Angole i Filipina bio revijalnog karaktera jer su obje momčadi ostale bez šansi za drugi krug, afrička selekcija pokazala je veću kvalitetu i smirenost u produžetku.

Jedan od onih koji su najzaslužniji za tu pobjedu je centar Yanick Moreira koji je za odigrane 34 minute ostvario double-double učinak od 12 koševa i 15 skokova.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!