Tenis

Bencic nakon pobjede protiv Donne Vekić: "Profesionalke smo i znamo kako ostati prijateljice van terena"

Sportnet • četvrtak, 05.09.2019.
Bencic nakon pobjede protiv Donne Vekić: "Profesionalke smo i znamo kako ostati prijateljice van terena"
Foto: EPA

Belinda Bencic prošla je u polufinale US Opena pobjedom nad hrvatskom tenisačicom Donnom Vekić u dva seta, a na konferenciji za medije nakon meča govorila je o Donni i tijeku dvoboja...

PIŠE: Matej Kačan

Belinda Bencic ostvarila je velik uspjeh plasmanom u polufinale zadnjeg Grand slama sezone. Iako rezultat od 2-0 u setovima (7:6 6:3) govori o glatkoj pobjedi nad Donnom Vekić, meč je većinu vremena bio vrlo izjednačen.

"Vrlo sam sretna zbog prolaska. Znala sam da me čeka težak meč. Donna je trenutno u dobroj formi i to je pokazala i danas. Mislim da smo odigrale dvoboj s vrhunskim izmjenama, definitivno nije bilo lako. Zadržala sam mirnoću u ključnim trenucima i uspjela pobijediti."

Prvi set je Bencic uzela tek u tie-breaku, a drugi set je prelomila na sredini kada je uspjela oduzeti Donnin servis i osvojiti osam uzastopnih poena.

"Mislim da su oni mali poeni odlučili meč. Naravno, bilo je vrlo neizvjesno čak i u drugom setu. Pokušala sam odigrati pametnije i raznovrsnije. Također, u ključnim trenucima me poslužio i servis usprkos nekoliko dvostrukih pogrešaka. Mislim da je ključ pobjede to što sam ostala mirna uz malo sreće s odbijancima od mreže."

Vekić i Bencic se jako dobro poznaju jer su često skupa trenirale pa prije dvoboja nije bilo nikakvih tajni.

"Naravno, Donna i ja dobro poznajemo međusobne stilove igre, često smo trenirale zajedno. Mislim da na Touru sve cure treniraju jedna s drugom te nigdje nije tajna način na koji igram. Bilo je lijepo igrati ovako važan meč protiv Donne znajući da smo obje dogurale ovako daleko. Profesionalke smo i znamo kako ostati prijateljice van terena, a da na terenu zadržimo fokus na igru i pobjedu. Ne želiš ništa poklanjati na terenu zbog prijateljstva. Svejedno, sretna sam i mislim da smo obje odigrale dobar turnir."

Bencic u polufinalu čeka Kanađanka Andreescu, a iznenađujuće je to da je nakon ispadanja Rogera Federera i Stana Wawrinke Bencic ostala jedini švicarski predstavnik u završnici US Opena.

"Definitivno ću pogledati meč između Andreescu i Mertens. Andreescu igra vrlo raznovrsno i morat ću se prilagoditi njenoj igri. Nije dobro što sam jedina Švicarka u polufinalu. Žao mi je zbog dečkiju, bilo bi lijepo da su i oni prošli u polufinale. Iznenađena sam kao i svi, ali sretna sam što ih na neki način mogu predstavljati te se nadam da ih neću razočarati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!