Nogomet

Ivanušec uoči U-21 kvalifikacija: "Mislim da nije nerealno očekivati još jedan plasman na Europsko prvenstvo"

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 05.09.2019.
Ivanušec uoči U-21 kvalifikacija: "Mislim da nije nerealno očekivati još jedan plasman na Europsko prvenstvo"
Foto: Pixsell

Veznjak hrvatske mlade reprezentacije i novopečeni igrač Dinama Luka Ivanušec osvrnuo se na novi kvalifikacijski ciklus Hrvatske U-21, koji započinje utakmicom protiv Škotske u Šibeniku.

Mladi Vatreni okupili su se 3. rujna u Velikoj Gorici povodom novog kvalifikacijskog ciklusa, a za prvi kvalifikacijski susret pripremat će se prijateljskom utakmicom protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je na rasporedu 5. rujna u Velikoj Gorici. Veznjak Hrvatske U-21 Luka Ivanušec jedan je od najperspektivnijih hrvatskih mladih reprezentativaca i najmlađi strijelac u povijesti hrvatske A reprezentacije, a na popis 50 mladih igrača koje treba pratiti u 2019. godini svrstala ga je i UEFA. Nakon odrađenog U-21 Europskog prvenstva i plasmana u skupinu Lige prvaka s Dinamom, Ivanušec se pridružio mladoj vrsti i za novi kvalifikacijski ciklus:

"Svima nam je bilo korisno igrati protiv igrača koji igraju u velikim klubovima u ligama Petice na Europskom prvenstvu. Ponovno imamo vrlo dobru generaciju koja može dostići visoku razinu i mislim da nije nerealno očekivati još jedan plasman na Euro."

Dinamov veznjak jedan je od nekolicine igrača na popisu mlade reprezentacije koji su za Hrvatsku nastupali i na U-17 Svjetskom prvenstvu, gdje su stigli sve do četvrtfinala:

"S nama je dosta igrača koji su bili na U-17 Svjetskom prvenstvu i mnogi od njih se dosta dobro razvijaju. Karijere većine njih idu u jako dobrom smjeru."

Ivanušec je za vrijeme ljetnog prijelaznog roka iz Lokomotive prešao u redove Modrih, gdje također igraju mladi reprezentativci Dinko Horkaš, Lovro Majer i Nikola Moro. U zadnjim satima prijelaznog roka pridružio im se i napadač Sandro Kulenović.

"Pregovori su dugo trajali, no drago mi je kako je na kraju sve završilo – Dinamo mi je uvijek bio prva opcija i mislim da je najbolji korak za moj razvoj. Igrat ćemo Ligu prvaka i imamo puno utakmica na rasporedu, tako da se nadam da ću dobiti svoje minute u igri", izjavio je Ivanušec u svom prelasku u novi klub.

Mladi Vatreni kvalifikacije započinju domaćom utakmicom protiv Škotske na šibenskom Šubićevcu:

"Očekujem tvrdu i jaku utakmicu. Imamo dobru ekipu, mislim da ćemo biti pravi i snažno ući u utakmicu."

Ivanušec se osvrnuo i na ulogu mlade reprezentacije na putu do A selekcije, kao i na nadolazeće utakmice Vatrenih:

"Na Vlašiću i Brekalu vidi se kako je mlada reprezentacija važan korak na putu do A reprezentacije. Oni koji odskoče i najbolji su u svojoj generaciji sigurno imaju veće izglede da stignu do A reprezentacije, što je nama svima ovdje dodatan poticaj da pokažemo koliko vrijedimo. Mislim da su naši A reprezentativci sigurno bili donekle izmoreni nakon euforije na Svjetskom prvenstvu, no sada su se vratili u pravu formu i u svakoj utakmici pokazuju da su sve bolji. Vjerujem kako će jako dobro odigrati sve utakmice do kraja kvalifikacija."

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!