Košarka

Petorka dana: Mills sjajan u pobjedi Australije nad Litvom, Giannis Antetokounmpo predvodio Grčku

Jan Šneler • četvrtak, 05.09.2019.
Petorka dana: Mills sjajan u pobjedi Australije nad Litvom, Giannis Antetokounmpo predvodio Grčku
Foto: EPA

Kompletirana je prva faza Svjetskog prvenstva, a zadnjeg dana grupne faze u prvom krugu odlučili smo se za vrlo šaroliko društvo u kojem ponovno imamo samo jednog "gubitnika" i četvoricu košarkaša koji su predvodili svoje momčadi...

Marcelinho Huertas

Brazilci su došli do treće pobjede u grupnoj fazi i zaslužili su danas da imaju jednog svog predstavnika u najboljoj petorci. U pobjedi protiv Crne Gore (84:73) odličan je bio Marcelinho Huertas.

Iako nije odigrao previše (25 minuta), Huertas je sjajno razigravao svoje suigrače i uz 16 poena upisao i šest asistencija. Broj izgubljenih lopti ostao je na dvije što također nije loša brojka. Uz šut 7/10, Huertas je definitivno jedan od zaslužnijih što su Brazilci došli do rutinskog slavlja protiv Crnogoraca.

Patty Mills

Najefikasniji kod Australije u današnjoj važnoj pobjedi protiv Litve (82:87) bio je Patty Mills. S obzirom da se križaju sa skupinom u kojoj su Francuska i Dominikanska Republika, Australcima će biti dovoljna jedna pobjeda za osminu finala što je sjajan rezultat.

Mills je bio pogonsko gorivo Australije i u ključnim trenucima, u neizvjesnoj završnici ubacio je važnu tricu i bio precizan. Na kraju je ubacio 23 poena uz dva skoka i dvije asistencije.

Corey Webster

Corey Webster jedan je od onih igrača na koje uvijek možete računati da će biti na vrhunskoj razini. Novi Zeland uvelike se oslanjao na njega što je možda bio i problem jer su današnjim porazom od Grčke (103:97) ostali bez drugog kruga. Ipak, ako gledamo petorku dana, moramo uvrstiti Webstera.

Odigrao je 31 minutu, ubacio 31 poen uz odličan šut 11/17. Pogodio je sedam trica iz 11 pokušaja, a ukupnom zbroju dodao i tri skoka te četiri asistencije. Da je Novi Zeland imao još jednog ovakvog igrača, sigurno bi prošli grupu, možda čak i bili prvi.

Giannis Antetokounmpo

Konačno smo dočekali i Greek Freaka. Popularni Giannis Antetokounmpo nije bio na svojoj razini u prva dva susreta, ali je danas protiv Novog Zelanda odigrao sjajnu utakmicu i odveo Grčku do drugog kruga natjecanja. Definitivno, Grčkoj je nedostajao pravi Antetokounmpo i u nastavku natjecanja morat će pružati ovakve partije.

Susret je zaključio s 24 poena, 10 skokova i šest asistencija. Malo mu je nedostajalo do triple-double učinka, ali za Grčku je najvažnije da su se uspjeli plasirati u drugi krug. Sad slijede pravi ispiti protiv Češke i SAD-a u kojima ćemo vidjeti koliko Grčka zapravo može.

Ondrej Balvin

Češka je napravila odličan rezultat svladavši Tursku i tako ušla u drugi krug natjecanja. Česi su odigrali sjajno, mogli bismo izdvojiti barem tri-četiri imena, ali odlučili smo se za Ondreja Balvina, novog centra Bilbaoa.

Balvin je nekoliko puta podignuo publiku na noge sjajnim zakucavanjima nakon spektakularnih dodavanja, bio je iznimno borben i uporan, a susret je okončao sa 17 koševa i 11 skokova. Double-double učinak kojeg je zaslužio svojim pristupom koji će biti važan i u drugom krugu Svjetskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!