Nogomet

Ivan Perišić nakon pobjede u Trnavi: "Bili smo bolji nego u Rusiji"

Sportnet • subota, 07.09.2019.
Ivan Perišić nakon pobjede u Trnavi: "Bili smo bolji nego u Rusiji"
Foto: Dejan Popek

Hrvatska reprezentacija sinoć je u sklopu kvalifikacija za EURO 2020. deklasirala domaćina Slovačku s uvjerljivih 4:0, a nakon utakmice kratak komentar za službene stranice HNS-a dao je i strijelac drugog pogotka Ivan Perišić...

PIŠE: Matej Kačan

Hrvatska je odigrala sjajno, napadala je i dominirala svih 90 minuta te se odmah povukla rasprava o tome je li ovo najbolja utakmica reprezentacije u posljednjih nekoliko godina. Ivan Perišić dao je svoj sud.

"Mislim da smo odigrali bolje nego u bilo kojoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Gotovo svaka naša akcija je bila šansa za pogodak."

Izbornik Dalić prije utakmice je tražio puno bolji pristup od onoga što je reprezentacija pokazala na gostovanju u Mađarskoj, a sastav je osvježio s nekoliko mlađih igrača.

"Pravi pristup je najvažnija stvar, uz njega smo dodali i kombinatoriku. Svi igrači su sudjelovali u akcijama. Na mladima svijet ostaje, što se prije prilagode, to bolje za Hrvatsku. Mi stariji im u tome trebamo pomoći."

Utakmica u Trnavi bila je naznačena kao ključno gostovanje pošto Slovaci uz Hrvatsku slove za favorite u grupi. Nakon dobro odrađenog posla u Slovačkoj potrebno je potvrditi tri boda protiv Azerbajdžana.

"Ovo je bila možda i ključna utakmica, no malo će to značiti ako ne pobijedimo u Bakuu u ponedjeljak. Idemo po tri boda i što brži plasman na EURO."

Gostovanje hrvatske vrste u Azerbajdžanu na rasporedu je u ponedjeljak u 18 sati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!