Košarka

Sin proslavljenog trenera: "Schröder nije vođa"

Sportnet • subota, 07.09.2019.
Sin proslavljenog trenera: "Schröder nije vođa"
Foto: EPA

Reprezentacija Njemačke nije se proslavila na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Porazima od Francuske i Dominikanske Republike ispali su u grupnoj fazi, a blijedim izdanjima izazvali su salve kritika u domovini. Svoj komentar je dao i sportski direktor njemačkog euroligaša Bayerna iz Münchena te bivši košarkaš Marko Pešić...

PIŠE: Matej Kačan

Marko Pešić sin je legendarnog trenera Svetislava, a trenutno obnaša dužnost sportskog direktora košarkaške sekcije Bayerna. U razgovoru za njemačke medije kritizirao je reprezentativnog playmakera, kao i cijelu ekipu.

"Mislim da Schröder nije vođa. Sjajan je igrač, ali nije vođa. Ostatak momčadi se skriva iza rasprave o Dennisu, ali oni trebaju pomoći Schröderu i objasniti mu da je on dio ekipe te da se treba staviti u službu momčadi. Trebaju naći kompromis."

Schröder nije bio s momčadi od početka priprema, prvi dio je propustio zbog osobnih razloga.

Pešić je kao igrač s Njemačkom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2002. godine kada je momčad predvodio legendarni Dirk Nowitzki.

"Dirk također nije bio vođa te ekipe. Bio je najbolji na terenu, uvijek prvi na treningu, ali je razumio da svatko ima svoju ulogu. Netko kao Dirk nedostaje današnjoj ekipi."

Ovo nisu prve kritike na račun Schrödera, njemački novinar Michael Körner kritizirao ga je zbog donošenja loših odluka na terenu što je nedopustivo za organizatora igre.

Schröder je na kritike odgovorio te se pokušao obraniti.

"Ili ću igrati na svoj način ili neću igrati uopće. Pokušavam istaknuti svoje suigrače. Uvijek će biti kritika, ali spreman sam na to."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!