Ostali sportovi

Pijetraj: "Na osnovu nastupa u Tokiju Hrgović ne može dobiti ništa što već nema, a perspektivni momci mogu jako puno"

Petar Jenjić • nedjelja, 08.09.2019.
Pijetraj: "Na osnovu nastupa u Tokiju Hrgović ne može dobiti ništa što već nema, a perspektivni momci mogu jako puno"
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonardo Pijetraj kazao je kako Filip Hrgović treba odraditi Prvenstvo Hrvatske, izborne sparinge i međunarodne turnire, ako želi nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju...

Danas počinje 20. Svjetsko prvenstvo u amaterskom boksu u ruskom Jekaterinburgu na kojem će nastupiti i šestorica hrvatskih boksača.

Na prvenstvu će nastupiti Ramon Ferati (57 kg), Marko Zeljko (69 kg), Mladen Sobjeslavski (75 kg), Matej Uremović (81 kg), Toni Filipi (91 kg) i Marko Milun (91 kg).

Turnir je najavio i izbornik Leonardo Filipi.

"Prilično mlada vrsta, najstariji je Marko Zeljko, a možemo reći kako je, barem po broju mečeva, iskusan i 22-godišnji Filipi. Svi su ostali prilično neiskusni, ali ne možemo čekati da sazru, moramo ih testirati na velikim natjecanjima da vidimo tko je potencijal."

Na turniru neće nastupiti njegov sin Erik zbog ozljede, kao ni Filip Poturović koji je morao prihvatiti sezonski posao na moru kako ne bi izgubio socijalna primanja.

"U jednom smo začaranom krugu iz kojeg se teško izvući, ulaže se tek kada se napravi neki rezultat, ali da biste ga napravili, mora u vas nešto biti i uloženo. Zato opstaju oni koji imaju sreće da ih netko financira ili su ekstraklasa. Svima ostalima teško je izdržati taj ritam. U zemljama poput Engleske, Irske, Rusije ili Kazahstana, boksači amateri imaju mjesečne plaće. Kada uđete u taj krug, to vam je jamstvo da ste kapacitet za medalju na velikim natjecanjima."

Izdvojio je Miluna i Filipija kao kandidate za medalju, a ovo će Svjetsko prvenstvo biti i jedan od filtara za putnike na kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre u Tokiju.

"Tu idu oni koji imaju izgleda i oni koji će to zaslužiti kroz Prvenstvo Hrvatske, ako će trebati i kroz interne kvalifikacijske mečeve."

Filip Hrgović izrazio je želju za nastupom u Tokiju, ali zbog toga bi morao nastupati na Prvenstvu Hrvatske, ističe Pijetraj, a prenosi Večernji list.

"Ako dođe na Prvenstvo Hrvatske i na izborne sparinge i išao na međunarodne turnira, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno. Osim toga, na osnovi nastupa u Tokiju ne može dobiti za svoju karijeru ništa što već nema, a perspektivni momci poput Miluna i Pratljačića mogu jako puno. Kao što samo rekao, ako ih Hrgović pobijedi na kontrolnim turnirima ili sparinzima, onda neka ide."

Hoće li biti prijepora ili će Hrgović odustati, ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju, ako bi morao proći kompletan program, trebao bi uzeti pauzu od barem osam mjeseci u profesionalnoj karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • canastra08.09.2019. u 12:45
    Umjesto da sjednu i dogovore se, ovaj valja ovakve gluposti. Valjda će se nešto pita i HOO-a.
    canastra