Automoto

Leclerc došao do druge pobjede u nizu, sjajan dan Renaulta u Monzi

Jan Šneler • nedjelja, 08.09.2019.
Leclerc došao do druge pobjede u nizu, sjajan dan Renaulta u Monzi
Foto: EPA

Na 14. utrci ove sezone u Formuli 1, na Velikoj nagradi Italije, pobjedu je odnio Ferrarijev Charles Leclerc, ali treba istaknuti i sjajnu vožnju Renaultovog dvojca...

Dva tjedna za pamćenje mladog Ferrarijevog vozača Charlesa Leclerca. Nakon što je prošlog tjedna u Belgiji došao do prve pobjede u karijeri, danas je u Monzi ponovno slavio. Najbrži je bio u jučerašnjim kvalifikacijama, a danas se također pokazao najspretnijim.

Slavio je za dlaku ispred drugoplasiranog Valtterija Bottasa koji je završio na drugom mjestu. Treći je bio njegov momčadski kolega i vjerojatni svjetski prvak Lewis Hamilton. Mercedesov dvojac vršio je veliki pritisak na Leclerca, bio mu gotovo cijelo vrijeme na leđima, ali Ferrarijev vozač uspio je izdržati.

U Belgiji je imao pomoć momčadskog kolege Sebastiana Vettela koja je danas izostala jer je njemački vozač kažnjen zbog sudara te je zaključio nastup na za njega slabom 13. mjestu. Valja istaknuti i dobre vožnje Renaultovih vozača. Daniel Ricciardo je bio peti u kvalifikacijama, a Nico Hulkenberg šesti. Obojica su plasman u završnoj utrci popravili za jedno mjesto.

U ukupnom poretku ništa dramatično se nije promijenilo. Hamilton još uvijek ima lijepo vodstvo jednako kao i Mercedes kojega će Ferrari vrlo teško skinuti s vodećeg mjesta konstruktora.

Velika nagrada Italije:
1. Charles Leclerc (Ferrari)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.835
3. Lewis Hamilton (Mercedes) +35.199
4. Daniel Ricciardo (Renault) +45.515
5. Nico Hulkenberg (Renault) +58.165
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!