Tenis

Černišova pobjednica Zagreb Ladies Opena, do naslova bez izgubljenog seta

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.09.2019.
Černišova pobjednica Zagreb Ladies Opena, do naslova bez izgubljenog seta
Foto: Pixsell

Ukrajinka Marina Černišova (400. na WTA listi) pobjednica je 10. izdanja Zagreb Ladies Opena, ITF-ova turnira tenisačica koji se za nagradni fond od 80.000 dolara igrao na zemljanoj podlozi zagrebačkog Teniskog centra Maksimir.

U finalnom susretu dvije tenisačice koje su nastup na turniru započele u kvalifikacijama, 20-godišnja Černišova je nadvisila Mađaricu Reka-Lucu Jani (276.) - 6:1, 6:4 te tako okončala nastup na turniru bez izgubljenog seta. U drugom je setu Černišova imala prednost od 5:2, a kod rezultata 5:4 susret je na 45 minuta prekinut zbog kiše. Nakon povratka na teren, Ukrajinka je završila posao te stigla do svog devetog i najvećeg naslova u pojedinačnoj konkurenciji na ITF-ovim turnirima. Černišovoj je pobjednički pokal uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Možemo biti zadovoljni s još jednim izdanjem turnira, pobijedila je najbolja, a žao mi je što naše igračice nisu napravile malo bolji rezultat. Sljedeće godine očekujemo nastavak trenda povećanja nagradnog fonda, a želja nam je dovesti na turnir sve naše najbolje tenisačice. Još jednom posebna zahvala gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću bez kojih ovaj turnir ne bi bio moguć", rekao je direktor turnira Jonuz Aliti.

U konkurenciji parova slavile su Mađarica Anna Bondar i Argentinka Paula Ormaechea koje su u finalu bile uspješnije od Francuskinje Amandine Hesse i Čileanke Daniele Seguel - 7:5, 7:5.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!