Košarka

Petorka dana: Scola i dalje igra na visokoj razini, Claver sjajan u pobjedi nad Srbijom

Jan Šneler • ponedjeljak, 09.09.2019.
Petorka dana: Scola i dalje igra na visokoj razini, Claver sjajan u pobjedi nad Srbijom
Foto: EPA

Pretposljednjeg dana drugog kruga Svjetskog prvenstva u košarci odlučili smo se za španjolski dvojac koji je odigrao važnu ulogu u pobjedi nad Srbijom, Belinellija čije brojke su bile sjajne protiv Portorika, Voronceviča koji je predvodio Rusiju protiv Venezuele i neuništivog veterana Scolu koji je ozbiljan kandidat za momčad prvenstva...

Marco Belinelli

Iako je Italija ispala iz daljnjeg natjecanja za medalje, morali smo u petorku izdvojiti Marca Belinellija koji je odigrao dobru utakmicu protiv Portorika. Bilo je to mučenje za Talijane, u prvom dijelu izgledali su kao razbijena juniorska momčad, ali preko produžetka su uspjeli napraviti preokret i slaviti.

Belinelli je bio njihov najbolji pojedinac. Postigao je 27 poena, a tome pridodao šest skokova i tri asistencije. Solidne brojke za oproštaj od Svjetskog prvenstva.

Victor Claver

Španjolska je po riječima Bogdana Bogdanovića "isprašila" Srbiju i ne možemo puno prigovoriti toj ocjeni. Nakon dobrog ulaza u igru, Srbi su nestali s parketa i Španjolska je došla do velike pobjede.

Mogli smo izdvojiti Rickyja Rubija koji je nominalno postigao najviše poena, ali odlučili smo se za Victora Clavera koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u Španjolskoj. Zabio je 14 poena, pogodio nekoliko teških šuteva, upisao sedam skokova (čak četiri ofenzivna) i tome još dodao dvije asistencije, tri ukradene lopte i dvije blokade. Definitivno sjajna večer igrača Barcelone.

Andrej Voroncevič

Rusija je slično kao i Italija ispala iz daljnje borbe, ali zapaženu predstavu odigrao je Andrej Voroncevič. Protiv Venezuele, Rusija nije imala prevelikih problema, ali krilo CSKA istaknulo se odličnom partijom.

Za 28 minuta provedenih na parketu upisao je 17 pobjeda uz odličan šut za tri poena (3/3), dodao tome devet skokova i pet asistencija.

Luis Scola

Što još reći za Luisa Scolu osim da mu se svaki navijač mora pokloniti s obzirom na to kakvim žarom igra za reprezentaciju. Ima 39 godina, posljednji je od one zlatne generacije koji još igra za Argentinu i što je nevjerojatno, igra na izrazito visokoj razini.

Argentina je potopila Poljsku, a Scola je bio ponajbolji na terenu. Postigao je 21 poen, upisao šest skokova i tri asistencije t dodao tome još i tri ukradene lopte.

Marc Gasol

Nije ovo bila sjajna utakmica Marca Gasola, ali pobjede se pamte i njegova igra treba se gledati dalje od prizme postotka šuta. Odigrao je jako dobro obrambeno, iako mu je u mnogočemu pomogao Aleksandar Đorđević rotacijom igrača i promjenom pozicije Nikoli Jokiću.

Kao što smo rekli, šut mu je bio slabašnih 4/10, ali postigao je 11 poena uz šest asistencija i šest skokova. Sasvim solidan učinak i važan kotačić u velikoj pobjedi Španjolske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!