Nogomet

Kutak za kladioničare: Mladi Hrvati kreću u novi kvalifikacijski ciklus

Branimir Korać • utorak, 10.09.2019.
Kutak za kladioničare: Mladi Hrvati kreću u novi kvalifikacijski ciklus
Foto: Pixsell

Nastavljaju se kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine, ali i zahuktavaju se kvalifikacije za Europsko prvenstvo do 21 godine gdje će prvi nastup upisati i Hrvatska...

Hrvatska - Škotska U-21

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine kreće u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Nenad Gračan ima na raspolaganju kvalitetnu mladu reprezentaciju koja može do dobrog rezultata i želi od prvog kola potvrditi visoke ambicije. U skupini su i reprezentacije s kojima je Hrvatska igrala u prošlom kvalifikacijskom ciklusu te će tako i Grci i Česi biti iznimno motivirani u dvobojima s Hrvatskom. Škotska je mala nepoznanica, ali talentom i kvalitetom Hrvatska je ipak ispred i trebala bi na Šubićevcu doći do vrijedna tri boda.

Prognoza: Pobjeda Hrvatske

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Hrvatske 1.85, neriješeno 3.80, pobjeda Škotske 5.10

Viktor Galović - Maxime Chazal

Viktor Galović na turniru u Sevilli kreće susretom protiv Francuza Maxima Chazala koji mu ne bi trebao predstavljati poseban problem. Galović je 244. igrač svijeta, gotovo 200 mjesta bolje plasiran od Chazala koji uglavnom nastupa na ITF turnirima i to s promjenjivim uspjehom. Galović ipak igra na višoj razini, Challengere i ATP turnire. Chazal je bio jedno vrijeme stalni sudionik Challengera, međutim pao je u formi, izgubio na renkingu i sada se probija kroz ITF turnire, ali ne ide mu baš najbolje da bi se ekspresno podignuo.

Prognoza: Pobjeda Galovića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Galovića 1.60, pobjeda Chazala 2.70

Engleska - Kosovo

Kosovo je ugodno iznenađenje ovih kvalifikacija, a vidjet ćemo koliko može u srazu s prvim favoritom Engleskom. Bit će jako teško, Englezi su puno kvalitetniji i očekuje se njihova glatka pobjeda, a Kosovo će pokušati pokazati da nije slučajno u vrhu. U tri odigrane kvalifikacijske utakmice, Engleska je zasad zabila čak 13 pogodaka i Kosovo bi bilo zadovoljno da bude "ispod prosjeka". Bit će teško obraniti se od Harryja Kanea i Raheema Sterlinga, a mi smatramo kako bi upravo vrlo brzi Sterling trebao predstavljati najveći problem i da će baš ion biti među strijelcima.

Prognoza: Sterling daje gol

Koeficijenti (Supersport): Sterling daje gol 1.65, Sterling ne daje gol 2.00

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!