Ostali sportovi

Mirko Filipović: "Nemam ništa manje treninga nego ranije, ali 90 posto radim sam na vreći"

Petar Jenjić • utorak, 10.09.2019.
Mirko Filipović: "Nemam ništa manje treninga nego ranije, ali 90 posto radim sam na vreći"
Foto: Pixsell

Umirovljeni hrvatski borac Mirko Filipović kazao je kako uživa u borilačkoj mirovini, da trenira redovito i naravno, da se neće vraćati borbama...

Prije šest mjeseci Mirko Filipović pretrpio je moždani udar, a danas se na svoj 45. rođendan osjeća vrlo dobro.

"Još 1. lipnja bio sam na kontrolnoj magnetskoj rezonanciji glave prije koje sam imao veliku tremu, nikada veću u životu. Rezultat je bio iznad svakog očekivanja, napravio se samo mali ožiljak u mozgu gdje se dogodio izljev krvi, a ta je vena dobro zarasla. Jako se dobro osjećam."

Bez obzira na sve, i danas redovito trenira.

"Nemam ništa manje treninga nego ranije, samo što sada ne radim intervalne treninge koji su važni za borbu zbog kardija. Ponekad lagano spariram s Ishijem i Delijom, ali 90 posto treninga radim sam na vreći, kao prije 30 godina kad sam počinjao. Trenirati moram zato što sam imao veliki broj operacija, posebno na nogama, pa sve što je potrgano u koljenima trebam kompenzirati snagom mišića."

Nekadašnji hrvatski borac počeo je održavati i seminare o MMA tehnikama po Europi.

"Seminare uglavnom držim po zemaljama zapadne Europe. Ovdje to ne činim jer je platežna moć naših ljudi takva da bi to bilo preskupo, ali zato ću dva puta godišnje svoje znanje i iskustvo podijeliti besplatno. Do kraja ove godine sigurno će biti jedan, moram vidjeti dostupnost dvorane na KIF-u."

"Ljudima je jasno kako ne želim više nastupati u pravim borbama, ne želim taj stres i rizik, pa se raspituju samo za ekshibicijske nastupe. Hoće li biti nešto od toga, to je pitanje. Za mene je borilačka karijera završena, o tome nema spora niti rasprave. U pravim se borbama više neću boriti", dodao je Filipović za Večernji list.

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!